Viser 1 til 10 av 10 omtaler

Spennende til siste slutt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Startet å lese boka flere ganger, men kom liksom ikke videre. Den fenget ikke nok.. Alt for lang bok. Ville lese den så kom meg igjennom boka. Må si jeg bl skuffet av å lese så mange sider også sitte igjen med følgen - var det alt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Rovdyret" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig jeg var litt ufokusert i perioder under lesing av denne boka, men her må jeg dessverre melde at det hele ble litt for komplisert for meg. Stadig nye aktører og hyppige sprang fram og tilbake i tid krever mer oppmerksomhet og fokus enn hva jeg vanligvis gir en straight krim-bok.
Og da ble det ikke så veldig spennende egentlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Meget bra denne fjerde boka til Jan-Erik Fjell. Den beste boka i serien så langt. Interessant, spennende og drivende fra begynnelse til slutt. Liker og veldig godt at forfatteren har "normalisert" hovedpersonen sin Anton Brekke, boka og historien står seg veldig godt på det. Ser fram til neste bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Igjen har Fjell skrevet en meget spennende krim. Den er ikke så intens og interessant som Heveren, men duger i massevis. Fjell skriver ubesværet lett og tar oss med i Oslos underverden av kokainselgere og misbrukere, dresskledde rikinger, vakre damer og biler, og kyniske narko- og andre businessfolk. Anton Brekke blir beordret til å finne ut av hva som skjedde da Fiva ble dømt, hvorfor og hvordan, og hvor Zahl har vært i alle de årene. Det ene vikler seg inn i det andre, vi kastes frem og tilbake i tid, sammenhenger og tragiske hendelser trer gradvis frem gjennom korte kapitler. Dette er en lettere krim på mange måter, selv om temaet narko er tungt nok, men det er befriende lett å lese, ikke mye utbrodering av voldsepisoder, litt lun og snerten humor og friske replikker. Den er uforutsigbar nok til å bli spennende hele veien, selv om spenningsnivået ikke er av det slaget som holder meg søvnløs om natta. Og vet du, jeg synes faktisk det var godt at det gikk an å legge fra seg boka, og lese den over flere dager. Jeg storkoste meg med Rovdyret, og gleder meg til neste Anton Brekke-krim.

Les hele min omtale HER

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig bra bok. En av de beste til Jan Erik Fjell. Den får deg til å ise av skrekk og boken tar deg med til en sort, men også lystig tilværelse. Med andre ord. En av de beste kriminalromanene i Nyere tid. Det eneste Jan bommer på er forandringen av Anton, hovedpersonen. Anton var en flåkjeftet og pokerspillende mann. Dette er blitt kuttet ut på en eller annen måte, men i vertfall. Boken fenger og det er det viktigste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God research, men for light plot og stereotype karakterer. Får en 4er for lesverdighet og som pageturner. Unødvendig oppsett med få ord pr side og mange sider for å lage en tykk bok av en tynn story.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kan man noen gang oppleve frihet etter å ha vanket i "feil" miljø og blitt stemplet som morder?

Narkomiljøet er aldri noe å kødde med. Der er det blodig alvor og havner man med feil folk, blir det bråk. Det har Oscar Fiva lært som har sonet mange år i fengsel. Han har sittet i fengsel i åtte år for drapet på en nær venn, da noe skjer som kanskje kan bevise hans uskyld, som han har hevdet så lenge. Vil han noen gang bli renvasket eller vil han alltid bli sett på som kriminell? Og vil livet hans være i trygge hender hvis han kommer ut av fengsel?

Dette er fjerde bok med Anton Brekke i hovedrollen, men min første bok med ham for min del. Selv om jeg ikke har lest de tidligere bøkene i denne krimserien, følte jeg at jeg hang med fordi hver bøker består jo av en ny sak og man får hele tiden vite hva som har skjedd med Anton Brekke tidligere. I krimbokserier, er det alltid en rød tråd som følges slik at det er lett å komme seg inn i handlingen. Så selv om jeg ikke har lest de tidligere bøkene med Anton Brekke i hovedrollen, så hang jeg med på det som foregikk og følte ikke at noe var uklart eller at noe manglet. Men så har jeg lest så mange krimbøker og krimserier at jeg har lett for å få med meg alt uansett selv når jeg ikke har lest fra begynnelsen. Så det var ingen problem for meg. Følte jeg ble godt kjent med Anton Brekke og miljøet likevel.

Narkomiljø i krimbøker er intet noe nytt - det er hardbarket krim med mye vold og trusler, og det bare for pengens skyld, som vanlig. Og med en tittel som Rovdyret så forventet jeg meg så mye mer. Jeg hadde forventet meg en mye mer hardbarket krim enn dette for dette var bare en versjon av lignende bøker jeg har lest så mange av fra før så denne bød dessverre ikke på originalitet heller, dessverre. Men det jeg savnet aller mest angående boka var atmosfære og overraskelser. Jeg savnet å bli dratt inn i handlingen, ta på redselen og bli sjokkert. Men alt dette var stort sett fraværende og visste hvordan dette ville ende lenge før endene møttes. Det ble for forutsigbart og da blir jeg skuffet. Savnet mer fart og hardkokt krim. Krim som sjokkerer og nesten mørbanker meg mens jeg leser, men opplevde ikke noen av delene.

Er det jeg som har lest for mye krim, eller er det bare jeg som forventer altfor mye? Det er ikke godt å si. Men følte jeg var litt småkskuffa etter å ha lest boka for den ga meg ikke så mye tilbake, og det forventer man når den er på over 400 sider, men for meg ble dette middelmådig krim.

Det er ingen tvil om at Jan - Erik Fjell kan å skrive og at han eier skriveglød, men dette var nok ikke krim for meg. Det føles ut som det er krim som prøver for hardt. Jeg savnet mer flyt i både handling og dialog. Rovdyret var lettbeint krimunderholdning for noen dager, men ikke noe mer enn det. Savner å lese krim man virkelig vil anbefale og som har litt dybde. Kontekst!

Og ja. Som jeg nevnte i overskriften må forfatteren være rimelig opptatt av været for det nevnes i hvert kapittel. Skulle tro han var fascinert av snø:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fjell innfrir! "pageturner", ble oppslukt hele veien. God krim. les den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Britt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine Victoria