Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Ved Chesil Beach er en nydelig bok. Karakterene er fantastisk skildret, og bakhistoriene blir, med få sider, brettet ut til man kjenner et sterkt bekjentskap til både Florence og Edward. To ulike personer – en ambisiøs fiolinist, en historiestudent. Begge med forhåpninger om fremtiden, ulike familier og personligheter. De virker begge troverdige. Paret har tatt inn ved et hotell. Her skal ekteskapet fullbyrdes, og livet som ektepar begynnes. Dette skjer ikke uten problematikk, og bryllupsnatta rører ved en rekke usagte problemer som lurer under overflaten. Alt er nydelig, nydelig beskrevet. Jeg forelsket meg nærmest i McEwans skrivemåte, og skal sannelig lese mer! Skrivestilen er noe gammeldags, nærmest gammelmodig og jeg er overrasket over mengden av tette beskrivelser som har fått plass i denne noe korte boka. Dette funker forøvrig godt til epoken handlingen foregår i – 60-tallet – en slags mellomdistanse, der rockere og viktorianere slåss om å styre samfunnets moral og verdier. Dette merker vi muligens også preger både Florence og Edward. Synes også tematikken er modig – jeg har lest få tekster som dette, og synes det er kult at en bryllupsnatt langt blir så idyllisk som den kunne ha vært. Avslutningen slår meg som en slags refleksjon over betydningen av valg, hvilket kan ha overraskende utfall. Jeg tar meg i å fundere over hvorvidt dette var den ene hendelsen, Edwards ene valg, på slutten der, ved stranden, som førte til at ting gikk som det gikk, eller om det var en lang rekke med valg, tausheter, stolthet og høflighet som over tid hadde bygget seg opp og dermed trengte en utløsende årsak for å gjøres relevant. Muligens hadde begge deler påvirkningskraft på parret. Lengden er forøvrig perfekt, og boka har nærmest et noe novelleaktig preg, med få personer, relativt kort tidsramme og vel – et klimaks.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En fascinerende roman om hvordan stolthet og selvrettferdighet kan ødelegge alt mellom to mennesker som står på terskelen til å tre inn i ekteskapet ... Og om hvor annerledes alt kunne ha vært dersom drømmer og forventninger ikke hadde blitt kvalt med taushet.

Ian McEwan har en sjelden evne til å formidle og komme tett inn på mennesker som har problemer med å komme tett inn på seg selv. En perle av en bok!

Godt sagt! (8) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag