Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Forfatter: Brian K. Vaughan og Fiona Staples
Først utgitt: 23. okt 2012/ 2. juli 2013/ 25. mars 2014
Forlag: Image Comics
Språk: Engelsk
Medium: Tegneserier

Saga handler om et kjærestepar og deres familie som er på flukt ute i verdensrommet. Verdenen i serien har vært i konstant krig, en krig mellom to sider der alle raser støtter seg til en av disse to sidene. Månene vs. satellittene. Det som er så spesielt med paret vi følger er at de har kjempet på hver sin side av krigen, men forelsket seg og har fått et barn sammen. Myndighetene på begge sider er ute etter å stoppe dem, og gjør alt de kan i sin makt for å oppnå akkurat dette.

Serien så langt er veldig spennende, og underholdende. Karakterene kommer i utallige ulike raser, den ene mer kreativt utformet enn den andre. Hoveddelen av krigen foregår for eksempel mellom et folkeslag med horn i mot ett med vinger. Disse igjen kommer i alle mulige farger og fasonger. Karakterene vi følger en robot prins med hodet som en tv, en leiemorder som ser relativt normal ut og dette kjæresteparet. Karakterene er velutviklede og i løpet av få sider har man allerede fått en smak for deres personlighet og hva slags handlinger de er i stand til å utføre.

Fargeleggingen i disse er også helt fantastisk. Det er brukt matte farger og hver scene har sitt eget veluttenkt fargepalett. Disse gjør det lett å skille mellom de ulike hendelsene og hvem sin historie vi leser. Det hjelper også å skille mellom om vi leser et tilbakeblikk eller om vi leser i "sanntid". I tillegg til at det hjalp til med at det ble lettere å følge med. For det å følge med syns jeg kan være vanskelig i noen tegneserier, men i denne serien har jeg ikke hat noe som helt problem med dette.

Alt i alt syns jeg denne serien er fantastisk og kan ikke få anbefalt den nok. Jeg kjøpte første volumet selv, og lånte de to andre på biblioteket og kan ikke si jeg angrer. De fantasifulle rasene, velloppbygde karakterer og en spennende og annerledes historie er blant tindene som gjøre denne serien så bra.

PS. om du ikke liker veldig vulgære/voksne scener (blod/sex) er disse ikke å anbefale for deg.

5 / 5

mer: http://boknerd.blogspot.no/2015/01/saga-volum-1-3-av-brian-k-vaughan-og.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marita LoeritaolineBjørg Marit TinholtMetteHilde H  HelsethSynnøve H HoelLisbeth Kingsrud KvistenHarald KMonica Carlsenleser42MonaBLIngunn Øvrebøingar hYlvaBeathe SolbergMarianne AugustaBerit REirik Røkkumandreas h. o.Hanne MidtsundTanteMamieTorill Elisabeth RevheimmoiraStjernekastAnniken BjørnesEgil StangelandHenrik  Holtvedt AndersenPia Lise SelnesJulie StensethVigdis VoldIngridLilleviMarit HåverstadVannflaskeToneAjiniakraRandialpakkaFrode Øglænd  MalminMalin