Viser 1 til 3 av 3 omtaler

vond, vakker, sår, trist og samtidig gled, de gangene Signe er glad :-). Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En klok bok. Vond og vakker på samme tid. Frembrakte både tårer og latter. Slutten er herlig. Østhagens språk er lett, beskrivende og godt. Forfatteren skildrer troverdig den demente Signes innerste tanker, forvirrende følelser og handlinger. Som leser får jeg en ny respekt for alle som jobber med demente, hvilke utfordringer de har. Samtidig belyser boken hvor lett det er å trå feil, hvor sårende en latter kan være og hva som er verdifullt i et liv som dement.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Signe, det er meg.
Jeg har lest min første e-bok! Tilfeldig ble det denne boka som handler om Signe. Ei bok som vil være sitte i meg lenge.

Ligger du her og smiler, Signe? Spør en dame i hvite klær
Jeg klipper plenen.
Har du en plen i sengen din, du da?

Signe er bosatt på et aldershjem. Dette er noe hun selv ikke får helt til å stemme, hennes adresse er Tåsenveien 5. Hun har da ikke bestilt dette hotellrommet eller denne sjøreisen? Hvem er denne damen med det fargerike håret som plutselig er hos henne og som att på til kaller henne mor? Det er ikke hun som er mor. Hvor er mor? Er det den gamle damen som ligger i sengen på rommet ved siden av? Nei, nå må hun ut å klippe plenen.

Laila Sognnæs Østhagen har skrevet en sterk og varm bok om det å leve utenfor hukommelsen. Om det å leve i minnene og ikke helt få det til å stemme med det hun opplever. Om det å bli lagt til sengs når hun ikke er trøtt, å bli vasket og kledd av fremmede hender, om å spise når hun ikke er sulten. Ukjente mennesker i blått eller hvitt som tar på henne og som ikke skjønner hvor hun er (i minnene). Heldigvis er det en som fatter litt, luringen Lars.

I morgen forsvinner jeg litt til er en høyst lesverdig bok som anbefales alle som har noe demens å gjøre, enten i jobb eller privat.

Som nevnt, leste jeg denne boka som e-bok på et nettbrett. Dette var noe jeg trodde jeg aldri ville like, men jammen tok jeg feil! For det første var det moro med ett nytt leiketøy for det andre var det lekende lett både å få tilgang og å laste ned bøkene så dette vil jeg nok prøve igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid Sæverhagen