Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Jeg synes denne boka gir et ørlite innblikk i slaveriet og den enorme forskjellen mellom plantasjeeiere og slaver. Allikevel kommer vi aldri innunder huden på noen av hovedpersonene, og jeg synes det blir overfladisk og lite spennende. Pluss for en overraskende slutt, som ihvertfall jeg aldri så komme.
Jeg stusser litt over bildet på omslaget, for hvis dette er ment å være Clarissa og Sarah, så er det altfor stor aldersforskjell på de. Men, det kan jo være Theodora og Sarah.
Terningkast 3.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjerteskjærende om livet på plantasjer og slaveritiden i Amerika på 1800-tallet. Jeg blir likevel aldri lei.... troverdig historie - tror jeg i alle fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre kvinner freistar å oppnå fridom, på kvart sitt vis. Slavejenta Sarah, plantasjeeigarfrua Theodora, og plantasjeeigardottera Clarissa, har alle fått sine stemmar med i boka. I kvar sine kapittel lar dei handlinga spinne fram: Sarah og Clarissa er halvsystre. Alle veit det, og alle overser det. Sarah vert oppdratt til å vere Clarissa si kammerpike, og skal følgje ho når ho giftar seg. Boka handlar ikkje berre om diskriminering av slavar, men om kvinner generelt - det er tre svært ulike kvinnelagnadar me møter i Bryllupsgaven.

Denne boka kunne vore så bra - forfattaren er kunnskapsrik, og det er mykje drama i forteljinga. Diskrimineringsproblematikk i ulike former, med sørstatane som fargerikt bakteppe, kunne ha vore grunnlag for noko flott. Men boka vert aldri heilt forløyst, og sjølv om historien er full av dramatikk opplevast det heile likevel litt slapt.

Boka er lettlest, og fin som "feriebok", men ikkje ei bok eg kjem til å plukke opp på ny.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka tar for seg slaveriet i Sør Amerika på midten av 1800-tallet. Jeg synes den var helt grei med gode beskrivelser av slavenes levekår. Imidlertid var det et eller annet med skrivemåten som ikke fenget meg helt. Lange partier med dialoger og noen partier jeg ikke fikk "tak" i trakk boka ned for min del.Tittelen på boka synes jeg ikke passet til innholdet. Måtte etterhvert sjekke originaltittelen da jeg var sikker på at den het noe annet. Men det gjorde den altså ikke. Men for all del-jeg angrer ikke på at jeg har lest denne historien

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Olav Østebø OlsenLena Risvik PaulsenPirelliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudKnut HauglandTonesen81TjommiRandiAmoiraIngvild SLeseaaseVannflaskeØyvind BjørnerudAnniken RøilAvatuhamreDolly DuckBeathe SolbergKirsten LundSteinar JøsokTormgeLibraritas vTorill Elisabeth RevheimTor Arne DahlIngunn SAnne Berit GrønbechLilleviMarit AamdalOleIngunn ØvrebøGro Anita MyrvangAliceInsaneKaroline in WonderMarit Håverstadkjell kHegeIdaHilde H  HelsethHeidi Nicoline Ertnæs