Denne lille boka er nærmest en oppsummering av innholdet i de fleste bøker om kosthold og ernæring. Superenkelt fremstilt, til og med morsomt. Ved første gangs gjennomlesing (går fort - bare ca 150 små sider), synes jeg den var litt tøysete og overforenklet. Jeg synes Yngve Ekerns forord var best. Men etter andre gangs lesing og litt mer lesing fram og tilbake, endret jeg oppfatning. Den består av 64 matregler, enkelt utformet og enkelt forklart. Hvis man ønsker seg mer utdyping, kan man gå til en av de tusenvis av bøker om emnet. Men egentlig holder det med disse reglene. De er faktisk geniale i all sin enkelthet. Følger man disse (noe som ikke er så enkelt som en skulle tro) får man et sunt, (og sikkert dyrt!) kosthold. Og man må bruke masse tid på å skaffe og tilberede maten. Noen av reglene er morsomt formulert , feks nr 21: Det er ikke mat når det heter det samme på alle språk (Tenk på Big Mac, cheez doodles eller pringles), og nr 57: Fyll ikke eget drivstoff på samme sted som bilen. Og nr 2: Ikke spis noe bestemoren din ikke ville gjenkjent som mat.
Ellers er de fleste reglene nokså greie, og enkelte er selvfølgeligheter, og hvertfall én er jeg helt uenig i , nemlig nr 61:-etterlat noe på tallerknen. Det er jo å oppfordre til å kaste mat, og det er dumt!