Jeg har skrevet noen få ord her: Betraktninger
Litt tam innimellom, men tok seg opp mot slutten.
Eystein Hanssen "Triangel"
Elli er permittert fra Oslo-politiet etter et utmattende oppdrag i Afrika. Men hun greier ikke å sitte i ro og starter sin egen etterforskning av det uløste drapet på sin søster Anne, som skjedde for 16 år siden. Jakten på søsterens drapsmann fører Elli både bakover i tid, men også inn i nåtidens kyniske underverden. Nye spor indikerer en helt annen historie bak drapet enn etterforskeren trodde for seksten år siden. Samtidig blir en mann skutt inne i Ekebergtunnelen da han forsøker å hjelpe ved en bilulykke. Ellis kollega Jan Noreng etterforsker saken, men ingen kan forklare hvorfor mannen ble skutt. Ettersom Nereng dykker ned i den nye etterforskningen, og Elli graver dypere i søsterens kalde sak, vokser følelsen av at hun selv også kan være i livsfare. Kan Annes morder fortsatt være aktiv?
Etter å ha lest de to foregående bøkene til forfatteren, er det med forventning jeg går i gang med bok nr. 3 om Elli, og Eystein Hanssen innfrir nok en gang. Forfatteren har laget et godt plott som bygger seg opp ned finurlige vendinger, og han holder på spenningen til siste slutt. I boka er vi borti narkotika med internasjonale forgreininger. Finner Elli til slutt den eller de som drepte søsteren hennes? Kan saken til Elli og Nereng ha noe til felles? Hvis du vil vite det er du nødt til å lese boka ...
Dette er en godt skrevet bok som det luktet svidd av, og jeg anbefaler den gjerne videre. Eystein Hanssen befester seg som en av de beste i Norge i krim/ thriller sjangeren. Dette må være forfatteres beste bok, i mine øyne
Karakteren fra meg blir en sterk femmer.
Karakter 5+
Jeg har nå nettopp blitt ferdig med Eystein Hanssen`s Triangel. Jeg lurte en hel del på hvordan jeg skulle gripe anmeldelsen fatt, og kom frem til at det beste her var å gjøre bruk av en referanse.
Det blir av den eminente forfatteren Michael Connelly.
Referansen: Akkurat som Connelly vet E. Hanssen å gjøre bruk av, i dette tilfelle hovedstaden vår, Oslo, mens Connelly`s bøker er lagt til Los Angeles. I Triangel, og i Connellys bøker er byene viktige deler av leseropplevelsen. Jeg har aldri vært i L.A., men gjennom Connellys bøker får jeg allikevel en sterk følelse av å være der. Samme med Triangel; her har jeg bodd og vet at Hanssen klarer å gi leseren følelsen at vi er i Oslo i sanntid. Vi er i bydeler, kjører i veimaskiner, langs stikkveier der bl.a et åsted også engang var. Oslo går inn i sanseapparatet vårt akkurat som Connelly gjør, f. eks i Knokkelbyen, der et menneskebein blir funnet av en hund i en bratt skråning like ved et boligområde. Begge forfattere gir inngående beskrivelser av topografi, kratt, busker og trenåler. En blir dratt inn i geografien på den krim-aktige måten om en kan si det slik. Videre gir begge forfattere livfulle beskrivelser av arbeidsmiljøet fra henholdsvis Bosch sitt ståsted og fra Ellis arbeidssted Oslo Politidistrikt. Mye av den samme friksjonen og til dels stressnivå gjør seg gjeldende begge steder mener jeg.
Når jeg ble å tenke over begge disse to forfatterskapene ble jeg å tenke på, ikke andre litterære eksempler, men eksempler hentet fra den filmatiske verden. Mange av oss husker Bonnie & Clyde. En cinemastisk påle i filmhistorien. Så etter noen år kom Badlands, som i manges øyne er en vel så stor film, MEN DET ER SLIK at til tross for likheter i flere trekk står allikevel sistnevnte film fjellstøtt som et eget verk og står ikke i skyggen av den førstnevnte. Det er ikke alltid en klarer det. Så også med E. Hanssens Triangel. Den står fjellstøtt alene, man blir oppslukt av fortellingens sterke puls og en blir ikke slått av noen likheter under lesning. Det var først etter lesning at jeg så at Connelly kunne brukes som referanse, - som jeg har som yndlingsforfatter.
Når jeg nå er inne på M. Connelly vil jeg trekke frem noen boktitler som jeg kan anbefale på det sterkeste: Knokkelbyen som jeg har nevnt, Den andre siden av loven, Ecko Park og Det femte vitne. Noe av det første jeg nå gjør i den nærmeste fremtid blir å anskaffe meg neste bok om Elli og om livet hennes videre i Oslo og Oslo Politidistrikt.
Hittil den beste boka i serien, veldig spennende, og godt driv i handlingen. Bra plott. Eneste negative er kanskje at man ikke kommer helt innpå hovedpersonen, kan kanskje ha med å gjøre at hun er kvinne og forfatteren er mann ? Ihvertfall litt spesielt at Hanssen ikke har turt å gi den attraktive kvinnen i 30 årene et seksualliv.
Smidigt glider jag in i bokens mysterium och är snart fast och ger den här för mig helt nye författaren en eloge för hans sätt att skildra missbrukare och andra karaktärer i boken långt utanför boxen. Här vill jag läsa mer!
Denne nr 3 om Ellie og hennes kollega Jan Nereng sitter som et skudd. Noen løse tråder som veldig naturlig kan vikle seg inn i nr. 4. Gleder meg:-)
Den beste boka så langt fra Hanssen. Gjennom Rathke og Nereng har han skapt to hovedkvarterer som det skal bli spennende å følge videre. Spennende pageturner.
Grusomt spennende! Jeg trodde Hanssen ville få problemer med å følge opp de to første bøkene om Elli, og forventningene mine var ekstremt høye til denne boka. Men Hanssen innfridde til fulle, og vel så det! Dette er bare helt utrolig bra! Spenning på høyt nivå, ingen dødpunkter, herlige hovedpersoner og troverdig plott. Sidehistorien om Ellis søster Anne, som ble drept for 16 år siden, er også spennende.
Elli er bare en helt herlig etterforsker. Forholdet mellom hun og Nereng er en fornøyelse å følge videre. Beskrivelsen av stemningene, personene, er veldig bra synes jeg. Jeg leste 250 sider den første dagen, og neste dag de siste 200. Klarte ikke å legge i fra meg boka, det ble for kort natt, kom for sent på jobb, måtte kutte ut andre lavere prioriterte oppgaver, bare fordi boka var så innmari bra!
Det er ingen tvil om at det kommer flere bøker om Elli, de siste sidene tyder på det. Og Elli som er en fantastisk etterforsker, må jo bare få flere mysterier å løse. Hun er bare herlig!
Jeg gleder meg vilt til neste bok, håper bare ikke det tar for lang tid!