Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Forsiden: Folkefest i rødt, hvitt og blått landet rundt. Slik kan kong Olavs jubileumsferd langs kysten kort sammenfattes. Hurra-rop fra unge og gamle møtte Kongen over alt som på Osøyra ved Bergen 10. august.

Den 22. juni 1958 fikk Hans Majestet kong Olav V kirkens velsignelse til sin kongegjerning ved en festgudstjeneste i Nidarosdomen. Alvorlig og dypt grepet knelte han ved alteret, i nærvær av en fullsatt kirke. Representanter for alle sivile og militære myndigheter var til stede.

Side 80 "Takk til alle" Aldri har kong Olav holdt så mange spontane, enkle og hjertevarme taler som under denne jubileumsreisen. "Takk for at jeg har fått anledning til å møte så mange av dere" og "Takk til alle dere som er møtt fram for å hilse på meg" er sitater som er representative to vår konges dypt følte takk etter jubelferden.

Bakside: Kongeskipet "Norge" var Kongens hjem på den store jubileumsreisen. Og langs hele kysten møtte flåter av småbåter og lystfartøyer opp for å ønske kong Olav velkommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KIvar SandGro-Anita RoenTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerDemeterSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine SundalKirsten LundEllen E. MartolVibekeLabbelineAnneWangStig TmgeTine VictoriaIngunnJNinaStian AxdalBenedikteJohn LarsenDagfinn JakobsenTorill RevheimRisRosOgKlagingsiljehusmorSolveigNorahAkima MontgomeryHeidi HoltanAgnete M. HafskjoldJane Foss Haugen