Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Dette er ikke den enkleste boka å lese. Ikke fordi språket er tungt eller vanskelig, men fordi tematikken og historiene som rulles opp, er vanskelig, tung og trist lesing.

Boka er skrevet med utgangspunkt i Henry Oliver Rinnans siste ord, skrevet ned av brødrene Odd og Kjell Sørli, kjente motstandsmenn og landsviketterforskere.

I manuset «Et kors i din panne» lot de Rinnan komne til orde, skryte av egne bragder og med dette gjorde de han til mer menneske og mindre monster. Dette manuset har journalistene Ola Flyum og Stein Slettebak Wangen brukt som hovedkilde til denne boka.

Boka er fascinerende fordi den gir et innblikk i intrigene, spillet og manipuleringen som foregikk under krigen. Rinnan var kynisk og villig til å ofre det meste, både venner og seg selv. Den viser også hvor naive mange var, hvilket dobbeltspill mange spilte, hvor mange tilfeldigheter som gjorde at noen lyktes og andre ikke, og ikke minst får den meg til å tenke på hva som gjør at en person blir til Norges mest forhatte mann og hvorfor han ble som han ble. Jeg klarer på Ingen måte å forstå tankene hans, men boka gjør at jeg kan forstå at han var besatt av det han trodde på og at han hadde egenskaper som gjorde at han klarte å få andre med seg. Er du interessert i å forstå mer av den norske krigshistorien, er boka vel verdt å lese 👍

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min omtale av "Rinnans testamente" Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen