Viser 1 til 4 av 4 omtaler

Dette er en utrolig spennende og lærerik fortelling om et stykke av amerikansk historie hvert fall jeg vet for lite om. Jeg slet litt med å plassere de ulike sentatorer og presidenter i forhold til deres overbevisning. Og ikke minst de ulike gruppene som jobbet sammen for å få slutt på slaveriet. Det tok ingenting fra denne historien. Og den ble om mulig enda bedre av at Mary Bowser er en kvinne som har levd.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En murstein av en bok- men den gav meg nye innfallsvinkler- og innsikt i den amerikanske borgerkrigen. Jeg har lest mye om den før- men fra krigens og mennenes synspunkt. Nå kom en kvinne- farget --på banen Spennende, gripende og god

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken bygger på en sann historie om slaven Mary. Hun vokser opp som husslave sammen med moren. Familien som eier dem har en heller egenrådig datter som sender Mary på skole i Philadelphia. Mary har noe så unikt som en fotografisk hukommelse. Den får hun etterhvert god bruk for som spion for president Lincoln under den amerikanske borgerkrigen.

Interessant og rørende historie om en kvinne som våget livet for å få slutt på slaveriet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde gledet meg til denne, men ble fryktelig skuffet! Tørt, stivt språk og en historie med lite nytt under solen. Diskriminering fins i alle leire. Sikkert politisk ukorrekt å avbryte denne, men halvveis la jeg den vekk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKirsten LundLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol Skipnesgretemor