Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Mange her inne har et nærere forhold til Charles Dickens enn til Arthur Conan Doyle. Les da denne! Dette må være ”the missing link” mellom Oliver Twist og Hunden fra Baskerville.

Et viktig fellestrekk mellom Dickens univers og Shelock Holmes verden er innføringen i victoriatidens London. Her er det en hel håndfull Olivere som hjelper den store detektiven å løse en intrikat sak. Forfatteren har lagt inn et par resonnementer av klassisk Holmes-kaliber, ett sågar utført av en av hjelpeguttene. Hun har ellers ikke lagt seg alt for nær Conan Doyles språkføring, og det er vel greit nok, med tanke på målgruppen.

Enten er forfatteren svært dyktig, eller så er jeg en enkel sjel. Det spiller for så vidt ingen rolle hva som er riktig, men jeg koste meg i hvert fall veldig med boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil Stangeland