Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette er en meget sterk bok om det moderne samfunns bakside. Journalisten Fabrizio Gatti tar oss med på en reise inn i de afrikanske flyktningenes verden. Deres reise gjennom saharaørkenen, deres møte med europa, europeisk flyktningeleirer og arbeidsliv. Den skildrer den grusomme brutaliteten mennesker utsettes for i det daglige. Gatti kaller det flyktningene gjennomgår i det daglige som moderne slavehandel, en passende betegnelse på de opplevelsene som skildres i boka.

Boka retter en moralsk pekefinger mot politiske beslutningstakere i "festung Europa" som fører en grunnleggende umenneskelig politikk, samtidig som de klapper seg selv på ryggen. Et eksempel han henter fram er samarbeidet mellom Italienske myndigheter og Gaddafi.

Som sosiologistudent har jeg hatt kjennskap til de prosesser som beskrives i boka fra før av, men jeg må ærlig innrømme at måten Gatti beskriver dem i boka bidro til en større innsikt i de menneskelige aspektene ved den kyniske verdenspolitikken.Når jeg leste boka vekslet jeg mellom raseri, tristhet og opplevelse av hjelpesløshet. Spørsmål som herjet i hodet mitt var, hva kan vi gjøre for å stoppe dette?. Ingen svar har meldt seg, annet enn at jeg på det dypeste må anbefale alle å lese denne boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69