Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg kastet meg over denne etter at Stephen King anbefalte den noe voldsomt på Twitter for en tid tilbake. Og joda: King hadde rett i at det er en hektisk og medrivende thriller.

Utgangspunkt: I 1986 møtes to 11 år gamle jenter for første gang. De kommer fra vidt forskjellige bakgrunner, men når dagen er omme er begge tiltalt for drap. 25 år senere møtes de igjen når en seriemorder herjer i en engelsk ferieby.

Jeg skjønner jo at nevnte King har sansen for denne boken. Stemningen er klam og uhyggelig, og det er en overhengende følelse av kommende katastrofe over det hele. Karakterene er strålende, og det er alltid fascinerende å lese en krim der man egentlig ikke får særlig med sympati noen av de omtalte figurene.

Beskrivelsene av et nedkjørt England med høy arbeidsledighet og en ungdomsgenerasjon på felgen er også slående. Og ikke så rent lite deprimerende for de av oss som er glade i landet.

Minus: De avgjørende hendelsene i boken utløses av rene tilfeldigheter. Nå er riktignok England ikke stort, men noen av fortellergrepene er på grensen til det lettvinte. Jeg har uansett fått sansen for Marwood, eller Serena Mackesy som forfatteren egentlig heter, og hopper videre til "The Killer Next Door".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

FindusEllen E. MartolIngrid HilmerTrude JensenEgil StangelandFrode TangenHarald KRottulfNeraIngunn SHeidiJarmo LarsenMalinn HjortlandBenteKirsten LundBerit RDemeterKnut HauglandKristina Jernstrøm LyseboIreneleserCecilieMads Leonard HolvikBjørg Marit TinholtAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda RastenTheaTom-Erik FallaHanne Kvernmo RyeNina M. Haugan FinnsonWencheToneChristoffer SmedaasHilde H HelsethRuneNorahAmanda AJan Arne NygaardBertyLisbeth Marie UvaagSigrid Nygaard