Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Sagaen om Larten Crepsley bok to: Hav av blod skrevet av Darren Shan.

Hav av blod er den andre boka i sagaen om Larten Crepsley. Nå får man se om Larten er klar til å bli vampyrgeneral og vil fortsette læringen. Larten har store spørsmål han må finne svar på og han må passe på og ikke drukne i dem. Han har alle forutsetninger for å bli en av de store vampyrene men det er det mentale som bestemmer. Alt lærermesteren hans Seba Nile vil er at han skal ha det godt han behøver ikke å bli en mann med rang. Dette er sålangt den mest mørke boka i serien. Den har noen vendinger og twister som leseren vil måpe av. Spesielt noe som skjer i slutten av boken. Her har faktisk Darren Shan hentet inspirasjon fra selveste Bram Stoker.

Hav av blod er den beste av Larten Crepsley bøkene jeg foreløpig har lest. Den utforsker Larten som person og den viser at Larten er veldig nyansert. Han er ikke en endimensjonal figur som man glemmer lett. Merkelig nok så syns jeg deler av denne boka ligner på Bram Stoker Dracula men også Heine T Bakkeids 4 bok i Dr Schnabels krønike. Utover i boka blir leselysten høyere og høyere og det er vanskelig og legge fra seg boka. Hvis man sammenligner Darren Shan i den forrige serien og Larten Crepsley som hovedperson her vil jeg si at begge er fantastiske. Merkelig lener jeg meg faktisk litt mer mot Larten. Det har nok noe med at han er litt mer mystisk enn Darren Shan. Larten har også flere år på baken enn Darren Shan og det er i favør. Begge to har opplevd tragiske ting og det er opptil leseren og vurdere hvem de liker best. Larten Crepsley er i hvert fall et friskt pust selv om mange allerede har kjent han i 13 andre bøker. Jeg gir terningkast 6. En minneverdig bok som de neste to bøkene skal ha vanskeligheter med å overkomme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød