Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Forfatterens biografi om en oppvekst på Færøyene i en Nardus sekt og som incestoffer. Overgrepene er ikke grafisk beskrevet, og er heller ikke hovedfokuset i boken, men heller alle hemmelighetene moren hennes skjuler om Silvias egentlige far.
Boka er ujevn og ved flere anledninger bygges det opp til et spenningspunkt, men ingenting skjer, noe som er ganske frustrerende og det hele blir ganske kjedelig og repetetivt. Føler at mye kunne vært utelatt uten at historien hadde lidd under det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En utrolig sterk selvbiografi. Forfatteren tar oss med til Færøyene der hun ble født i 1978.
Hun vokser opp i en familie som er medlem av en streng religiøs sekt. Hennes biologiske far dør da hun bare er noen måneder gammel,moren gifter seg raskt på nytt,og hun blir adoptert av hennes nye ektemann. Silvia(forfatteren) er 4-5 år da hun husker at hun ble seksuelt misbrukt av sin "far for første gang,overgrepene fortsetter til hun bli tenåring.
Hun forteller om oppveksten i sekten, dagliglivet på Færøyene, studier,hennes giftermål,hennes eget familieliv og skilsmisse.
Men hovedtemaet handler om hennes kamp for å kvitte seg med det vonde både psykisk og fysisk som preger henne etter incest opplevelsene. Hun kjemper en kamp for å få tilbake sin biologiske fars etternavn,sin nye identitet,dette blir en vanskelig kamp.

Boken er et modig oppgjør både mot sekten,hennes egen mor,og ikke minst den pedofile stefaren. Men den er også et oppgjør mot rettsvesenet. Temaet er dessverre veldig aktuelt i dagens samfunn her i Norge også!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAnn ChristinBjørg Marit TinholtKirsten LundKaramasov11PiippokattaAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaMarie HolterChristoffer SmedaasLeseberta_23Ingeborg GHilde H HelsethJohn LarsenmgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene Knudsen