Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Som ung var Natalias bestefar besatt av «Jungelboken». Landsbyen hans, Galina, på Balkan blir bombet i 1941, og en tiger rømmer fra dyrehagen. Den skaper frykt hos befolkningen, men for den unge gutten er det magisk; Shere Khan har blitt levende.

Mange år senere er det nok en gang krig på Balkan. Natalia er lege, som sin bestefar, og ute på oppdrag får hun telefon fra bestemoren. Bestefaren er død. Hun husker tilbake på alle historiene han fortalte, og hemmeligheten de delte.

En underfundig og tankevekkende bok, men også uforståelig og rar...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde lest mye positivt om denne boka, men det ble for mange historier, synes jeg. Ikke alltid like lett å følge tidssprangene heller. Men den fortalte mye om krig og fattigdom som kan være vanskelig å fatte, og gode mennesker som gjør det de må i krisesituasjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Framdriften i romanen er ustrukturert og rotete. Fortellermåten virker gammeldags, som om den er inspirert av tidlige russiske forfattere. Jeg-personens egen historie er godt fortalt, mens digresjonene til tigeren og mannen som ikke kan dø blir vedheng og kunne vært svært interessante historier alene, men ikke deler av en annen fortelling. Tigeren og mannen som ikke kan dø er tydelige metaforer, men på hva står ikke helt klart for meg. Thea Obreht er av The New Yorker utnevnt til å være blant de 20 beste forfatterne i USA under 40 år, kan det muligens skyldes at hun skriver fra ett land og en verdensdel som kan virke eksotisk på amerikanske lesere? For noen skulle tatt seg tid til å gjøre denne romanen mer helhetlig, nå spriker den i flere forskjellige retninger. Videre kan også hennes omdømme skyldes språkføringen, ett språk jeg personlig finner tilgjort og unaturlig for en så ung forfatter. Tror likevel kanskje at jeg tar meg bryet med å lese hennes neste roman, hvis den kommer og jeg får med meg omtalen, eller kanskje ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Eli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmHarald KKirsten LundmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonje