Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Denne boken er tynn, MEN så vel som viktig å lese. Dette burde vært en bok en må lese på ungdomsskolen. Er ikke så mange bøker om treblinka, og dette er en manns personlige beretning. Meget sterk bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En annen lesverdig bok om Treblinka er Into that darkness av Gitta Sereny, basert på intervjuer med leirkommandanten Franz Stangl. Hun intervjuet også stasjonsforstanderen Franciszek Zabecki, som daglig noterte ned antall fanger - tallet stod skrevet med kritt på hver av de innkommende togvognene.

Polske myndigheter la til grunn at 750.000 mennesker ble drept i Treblinka mens leiren var i drift. I 1971 hevet vesttyske myndigheter tallet til 900.000. Men Zabecki viste til tallene han noterte ned som stasjonsforstander, og stod fast på at 1,2 millioner mennesker var blitt drept i Treblinka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland Skjeggerud