Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En interessant historie fra virkeligheten! Nesten utrolig hvordan det viktorianske samfunnet fungerte, og her handler det om skilsmisse.

Harry Codrington, konservativ admiral, er gift med den yngre, vakre og livlige Helen. Helen er født i India og oppvokst i Italia - altså ikke "helt engelsk".

Helen og Harry har bodd noen år på Malta, og da de kommer hjem til London, støter Helen på sin gamle venninne "Fido" Faithfull. Fido er kvinnesakskvinne og driver et magasin og et trykkeri, og hun føler at Helen har sviktet henne ved å avslutte korrespondansen i årene på Malta. Nå oppklares dette som en misforståelse, og vennskapet blomstrer opp igjen.

Helen er ikke lykkelig i ekteskapet. Hun har en trofast beundrer - eller er han noe mer? En dag forlanger mannen skilsmisse. Dette var en skandale nærmest uten sidestykke i England, da retten til skilsmisse var relativt ny, og en slik hendelse i de øvre samfunnslag ble detaljert omtalt i pressen. Helen søker tilflukt hos Fido, som slik blir implisert og kalt inn som vitne i skilsmissesaken. Dette får store konsekvenser for hennes arbeid og hennes liv.

Men hva er det egentlig som har hendt - og hvem snakker sant? Fra en litt omstendelig start får boka litt mer fart på seg når vi kommer til rettssaken. Likevel halter den litt. Det er en del historikk om Fidos kvinnesaksmiljø, og disse delene av boka virker løsrevne og refererende. Her er også dramatikk, men personene trer ikke klart nok fram til at det blir interessant. Donoghue er bedre når hun skriver tett på sine romanfigurer, og Fido framstår som en realistisk, om enn ikke alltid så sympatisk person. Helen er mer tvetydig og vanskelig å få tak i, hun overbeviser ikke helt.

Alt i alt en interessant bok om skilsmissens historie, men den skjemmes av haltende tempo, og når ikke opp til Donoghues "Room" og "Slammerkin".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineHilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie Stenseth