Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette er en - la oss kalle det for en "kvartalsrapport" i fra bokens s. 120 til en ca. s. 220. Det var de sidene jeg fikk tid til å lese da jeg satt på ett bibliotek ett eller annet sted i vårt land. Eller kvartalsomtale da. Det som står igjen er at forfatteren bruker titalls sider på prosessen
av ansettelsen av ny med-redaktør som skulle avlaste A. Solstad, Sjefredaktøren altså, da denne etterhvert hadde fått et altfor stort arbeidspress på seg. Vi er sånn ca mot slutten av 1970 tallet her.
- Det er ned på et slikt detalj-nivå at her skulle forlaget ha satt foten ned og slanket fortellingen en god del. Det er side opp og side ned om de forskjellige pro og cons av de forskjellige søknadskandidatene. Til og med Herbjørn Sørbø var innom og ble diskutert. Men, uten realitetsbehandling dog. Men det ble til gangs Jahn Otto Johansen. Dette bruker forfatteren uforholdsmessig mange sider på.
En stund etter at han var ansatt merker flere veteraner i Dagbladet at Johansens ledere er for enkle og overfladiske, mangler ironi og raffinement - som hadde vært et kjennemerke i DB tidligere. Det har jeg selv opplevd de gangene jeg selv har gått i gang med bøker han skrev. Og slik slutter det henimot s. 220. Jeg kommer nok til å lese fortsettelsen om Storoksen i DB, - for det er gode personkarakteristikker der som er vel verdt å få med seg, - for oss som har levd en stund.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaReidun SvensliAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg G