Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Deler av denne boken er absolutt spitzenklasse. Wolke skriver godt. Til tider litt tørt, men den som går i gang med krigslitteratur forventer sjelden noe annet. Lindqvist og Englund er unntakene, Wolke blant de mange som bekrefter regelen. Men han er tydelig og klar.

Biografisk er det også lite å utsette. Wolke kjenner sin Goebbels til bunns. Han trekker de store linjene, plukker opp små anekdoter, drøfter hypoteser ut fra åpenbar innsikt. Det er riktig bra, dette.

Så til håret i suppen. Det er først og fremst at det finnes et par kapitler her som overhodet ikke nevner Goebbels, og andre hvor han bare nevnes i forbifarten. Noen vil sikkert finne at også dette stoffet er relevant, slik bokens redaktør tydeligvis har gjort. Det handler tross alt om ulike sider ved Tyskland under 2. verdenskrig. Men for de fleste i lesergruppen vil det være bortkastet, for en biografi om propagandaministeren er ikke stedet man begynner å pleie sin generelle krigsinteresse.

Dette dreier seg ikke om veldig mange sider, men føles for meg som irriterende avbrudd. Wolke burde holdt seg enda tettere på Goebbels. Her kunne han lært for eksempel av Paul Johnsons glimrende biografi om Winston Churchill. Den er betydelig kortere, men også klart bedre.

Wolkes biografi er på ingen måte dårlig. Men den passer for den som har en genuin interesse for Goebbels som person, arbeidet han utførte og hans forhold til Hitler. Dersom man bare skal lese en spennende og interessant bok om den 2. verdenskrig, er det svært mange bøker som heller kan anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie