Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Ei vakker bok om eit menneskeliv utanom det vanlege. Vi får følgje Hanna frå fattige kår i Sverige, ut på havet og til den portugisiske kolonien Mosambik, der ho ender opp som innehaverske av ein velrenommert bordell. Livet er tilfeldig. Kor vil ho ende opp til slutt? Mankell fortel levande og truverdig, og det er tydeleg at han har stor omsut for kontinentet, kanskje på godt og vondt, og eg tvilar ikkje på at boka har vore svært viktig for han. For min eigen del ei fin leseoppleving. Mankell gjev oss innsikt i forholda i koloni-tida, men let oss også sjå inn i menneskehjarta. Kanskje litt lite som skjer midt i boka, men både starten og avslutninga veg opp for det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er enda en spennende bok av Henning Mankell. Historien handler om Hanna. Hun kommer fra en fattig fjellbygd i Sverige på 1900 tallet. Hun får jobb på en båt som skal til Australia, men så langt kommer ikke Hanna. Triste ting skjer ombord. Hanna velger å forlate skuta i portugisisk Øst-Afrika.Hun tar inn på et hotell, som i virkeligheten er en bordell. Dette er en delvis sann historie. Jeg likte den så godt at jeg ga den en sekser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At Mankell har noen vekttall i "Afrikakunnskap" å vise til, er en kjent sak. Har nå lest flere av hans afrikaromaner, men denne når ikke helt opp. Gjennomgangstonen er dyster og kunne kanskje forsvart tittelen "Mørkets hjerte".

Rent bortsett fra det, er jeg veldig glad i Mankell.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeHeidiEirin EftevandKjell PAnette S