Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg ble tipset om denne i «bloggen» Boing Boing og kjøpte den på impuls fra Amazon.

Den litt Nemiaktige og ikke veldig typiske 11-åringen Mirka ønsker å bli dragedreper, men hun mangler det viktigste - et sverd. And therin lies the tale som det heter.

I likhet med skribenten på Boing Boing blir jeg betatt av miljøet (streng ortodoks jødedom på landsbygda) som jo ligger utenfor det man vanligvis ferdes i litterært .

Fantasy? Tja. Det oppleves som en tilnærmet lik realistisk historie, selv om man møter både snakkende griser, hekser og troll i løpet av fortellingen. De fantastiske elementene er ikke de viktigste, de kunne nesten like gjerne vært helt realistiske uten at historien nødvendigvis ville sett veldig annerledes ut.

Serien er trykket i en rødbrun fargenyanse (nattscenen er satt med en tilsvarende blåfarge) noe som gir en illusjon av en fargelagt serie, noe jeg virkelig skulle ønske det var. Med tydelig og barnevennlig strek går historien framover på et vis, men det skorter kanskje litt på overraskende brudd og tekniske fortellerknep for å få leseren enda mer interessert. Samtidig er det en relativt godt fortalt fortelling med både budskap, spenning og flott dialog.

Du kan lese mer på bokas hjemmeside

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergsiljehusmorFrode TangenJon Torger Hetland SalteGrete AastorpHanne Kvernmo RyeEgil StangelandAnne-Stine Ruud HusevågChristinaToveHildeHeidi HoltanRisRosOgKlagingIngeborgMette-MMads Leonard HolvikAstrid Terese Bjorland SkjeggerudOleTanteMamieLailaLilleviKarina HillestadKirsten LundTheaVannflaskeAnne Berit GrønbechTone HEvaTor-Arne JensenKaren RamsvikMonika SvarstadTine SundalReadninggirl30Tore OlsenmgeJarmo LarsenDinaStig TAnniken LBjørn Sturød