Viser 1 til 6 av 6 omtaler

Uglies er en triologi som handler om en jente, Tally og vennen hennes Peris. Tally og Peris bor i "styggby". I "styggby" blir alle barn operert pene i en alder av 16 og flyttet til Penby. Peris og Tally er like gamle, men Tally er noen måneder yngre enn Peris. Tally er derfor nødt til å klare seg uten sin beste venn i noen måneder før de får møtes igjen. Etter at Peris har blitt operert møter Tally Shay. Tally og Shay blir fort venner, men Shay finner ut at hun ikke vil bli operert og rømmer derfor fra "styggby". Tally velger å bli hjemme for å bli operert. Spesielle omstendigheter er noen som passer på befolkningen og vil derfor at Shay skal komme tilbakemelding for å være i sikkerhet. Tally er den eneste som kan finne veien til Røy (Røy er en landsby hvor er der Tally har dratt). Og er derfor nødt til å legge ut på en uke reise for å finne Shay. Tally får et smykke av spesielle omstendigheter som hun skal aktivere når hun kommer til Røy slik at spesielle omstendigheter finner stedet. Når Tally finner Røyk finner hun også Shay og David. David er sønnen til "skaperne" av røyk. Tally blir fort forelsket i både stedet og David og tilkaller derfor ikke spesielle omstendigheter. En dag kvitter hun seg med smykket og det blir skadet. Lute viste hun at det ville tilkalle spesielle omstendigheter. Dagen etter våkner hun i et spetakkel hvor spesielle omsteninghedter å begynt ødelegge landsbyen. Mer om hvordan boka slutter sier ikke jeg.

Det jeg likte ved boka var at det skjedde noe hele tiden, det syntes jeg gjorde boka spennende og fikk meg til å lese videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ungdomsdystopi. Jeg likt den godt. Språket er enkelt, men historien om en monokultur - elegant dobblet opp med historien om orkideene. Jeg er meget spent på om min 13 åring kommer til å skjønne at orkideene er et symbol på samfunnet som beskrives i boken. Skal definitift lese ut serien!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En helt grei bok. Ikke noe mer, ikke noe mindre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som får deg til å tenke! Hvordan er det egentlig å leve i en verden hvor alle blir opperert pene når de fyller 16 år? Hvordan føles det egentlig å bo i UGLYville når den beste vennen din har flyttet til New PRETTY Town? Men hva er egentlig skjønnhetens pris?

En fantastisk spennende og actionfyllt fantasyroman! Et revlusjonerende univers, som Scott Westerfeld klarer å skape på en enestående måte.

Må leses av alle fantasyfans!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fra min blogg (http://fluffybok.blogspot.com/2009/07/alle-vil-vre-pene-men-til-hvilken-pris.html):

Denne boken tar for seg problemstillingen at alle føler seg stygge en eller annen gang. Iallefall i tenårene når man ikke er sikker på hvem man er, og synes alle andre gjør alt bedre enn en selv. Men om prisen for fantastisk skjønnhet er for høy? Hvor mye vil man egentlig gi opp av seg selv for å være "en av gjengen" ? Er det ikke bedre å være seg selv, selv om man ikke følger de ypperste motene om hvordan man "bør" se ut? Jeg tror alle som er eller har vært ungdom (altså de fleste...) vil kjenne seg igjen i problemstillingene i denne boka, og hvordan de er forsterket opp til et punkt der man ikke kan stille seg passiv, men må ta et valg. Enten vær den du er, eller mist deg selv i søken på å bli perfekt...

Boken anbefales på det sterkeste alle å lese, kanskje spesielt ungdom som trenger en ekstra boost av "du er perfekt som du er"!

...og jeg gleder meg til å lese oppfølgeren "Pretties"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BenedicteHildeE .Synnøve H HoelHilde SkrettingGVPirelliLailaThea EmiliegretemorsiljehusmorHeidi Lcamillaingar hMarianne MHeleneIdaHelge-Mikal HartvedtAud- HelenBoktimmyBentMonica CarlsenIngunn SBente NogvaJulie StensethTuridGroBjørn  BakkenSiw ThorbjørnsenBenedicte Sønsteby AndreassenKarin  JensenStig Elvis  FursetArne SjønnesenGunillakjell kBjørn SturødLibraritas vMaritHarald KBabynemiLisbeth Kingsrud Kvisten