Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Viktig tema, men for meg ble historien lite troverdig og med for dårlig språk. Synd, når historien faktisk bygger på virkelige hendelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

LOVERBOYS
Loverboys er en nederlansk ungdomsbok skrevet av Helen Vreeswijk.
Utgivelsesår:2011

Oversatt av: Bodil Engen

Forlag: Cappelen Damm
Sider:300

Komposisjon: Kronologisk rekkefølge

Periode:2000-tallet

Språk: Mye dialog, slang

Tema: Kriminallitet, sex
De 15 år gamle bestevennene Lisa og Kelly lar seg begge sjarmere av den utrolig kjekke Mo (22). Han innleder et forhold til hver av jentene uten at de vet om hverandre, overøser dem med presanger og dop og lover dem både ekteskap og familie. Men alt Mo sier og gjør er en stor løgn. Han er egentlig både narkolanger og hallik, og begge jentene havner etter hvert på et sexmarked i Antwerpen, Belgia.

Jeg likte ikke denne boken så veldig godt, fordi den var så lite troverdig. Måten Mo lurer jentene på er ikke spesielt avansert og hadde alle vært så lette å overtale hadde ikke ting vært vanskelig her i verden. Selvfølgelig finnes det dumme tenåringsjenter, men når Lisa er det englebarnet, blir hun neppe proff butikktyv uten snev av samvittighet etter første forsøk. Eller når Kelly sier "Nei, dette blir jeg ikke med på, det er alt for risikabelt." Og Mo svarer "Men det er veldig viktig!" Og Kelly da sier "Ja, du har rett, jeg ofrer alt for å gjøre det gode." Det hjelper ikke å fortelle at jentene har det skrekkelig når leseren ikke får det minste inntrykk av det.

Budskapet i fortellingen er egentlig veldig bra – man skal ikke stole på folk man ikke vet noe om. Men måten boken er skrevet på og at det skal være så lett å bli lurt, var ikke så overbevisende og troverdig, hvertfall ikke for min del

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenJarmo LarsenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten Lund