Viser 1 til 2 av 2 omtaler

En stor og tykk bok, nesten 700 sider, spekket med historiske hendelser. Man kan ikke annet enn å bli imponert over Erling Bjøls innsikt og hvordan han har klart å sammenfatte et så stort lands utrolig komplekse historie og touche temaer som internettets fremvekst, Cocacolafisering, sykdommer, en mengde ulike presidenter og politikere. Det som virkelig satte standarden for meg var introduksjonskapitlet som ga en oversikt over mangfoldet i geografiske regioner.
Med tanke på Trump og alt det som skjer i USA nå, dette er en GLIMRENDE bok å lese for å skjønne konteksten som Trump nå er president i. Boka går til noen år inn i Obamas første presidentperiode, og dermed tar den seg også opp i seg tematikk som har videreutviklet seg de siste 6-7 årene.
Jeg har brukt litt over 4 måneder på den, men det har med mørketid og at jeg ofte leser en annen bok parallelt pluss at jeg leser mye fagstoff i forbindelse med jobb. Derfor har jeg ikke fått lest denne så ofte jeg skulle ønske. Det sier sitt at når jeg først fikk en lang lærersommerferie, så slukte jeg de siste 250 sidene på 4 dager. Disse sidene handler om de politikerne og presidentene og det som har skjedd i mitt snart 34-årige liv og som dermed gir meg en ramme til å tolke og forstå mer av det amerikanske samfunnet enn før.
Ingen tvil - denne MÅ du lese!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter den første turen til USA i 2012, bestemte jeg meg for å lære litt mer om USA's historie. Dette er den første boken jeg leste. Et lite innlegg om boka finner du her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

mgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  Jensen