Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Nyansert, opplysende, men også foreldet om gammel konflikt.

Livet til Rami Aronzon (på bokomslaget kalt Aronsen) gir rammefortellingen til denne reportasjeboka. Den omfatter ellers spredte inntrykk og intervjuer fra forfatterens besøk i Israel 2005. Dengang kunne en journalist trygt skrive som dette om forholdet mellom israelerne og araberne: «Krigen i Midtøsten er en trussel mot stabiliteten i hele regionen, og i sin ytterste konsekvens mot verdensfreden.» (s.202) uten å bli beskyldt for å overdrive. Men femten år seinere er den internasjonale situasjonen i Midt-Østen totalt endret. Sånn sett er boka klart foreldet.

Det som står igjen er fortellingen om Rami Aronzon, en israeler som har fått praktisk talt hele sin utdanning fra folkeskole til medisinsk embetseksamen i Norge, men som siden har virket som lege og psykiater i Jerusalem. Ved siden av sin egen interessevekkende livshistorie, bidrar Rami på effektivt vis til å utfylle og nyansere Borchs egne kritiske refleksjoner om israelsk politikk og samfunnsliv.

Selv kjenner jeg Rami fra skoletiden i Norge og fra besøk hjemme hos ham og hans familie i Israel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

SolveigLilleviKirsten LundKjerstiReidun SvensliPiippokattaMathiasMarenIngunn ØvrebøJulie StensethVibekeKari FredriksenTore HalsaAnne-Stine Ruud HusevågDemeterSynnøve H HoelToveIngunn SBertyAkima MontgomeryFrode Øglænd  MalminAud Merete RambølSol SkipnesJoakimEli HagelundTone HFredrikEllen E. MartolKathinka HoldenFlettietteritaolineCathrine PedersenVariosaIngeborgElisabeth SveeAlice NordliMarianne  SkageAnneWangGroGunilla