Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Tror du det er en pågående debatt i vitenskapelige kretser om global oppvarming er virkelig? Eller om den i vesentlig grad er menneskeskapt? Det er det ikke. Resultatene har blant forskerne vært helt klare siden tidlig på 1990-tallet. Kontroversen er fiktiv, skapt av de samme folkene som har bidratt til å skape kunstig forvirring og fiktive kontroverser omkring temaer som helseskader ved røyking (og siden passiv røyking), sur nedbør, og hullet i osonlaget, blant andre.

Denne boka viser hvordan dette har blitt gjort, ved hjelp av en håndfull forskere (med kunnskap på helt andre felt enn de har blandet seg inn i), med god hjelp av kommersielle og liberalistiske politiske krefter. Hvis du fortsatt er i tvil, gi denne boka en sjanse!

Om man leser denne og finner at det går litt tregt, sørg for å få med deg siste kapittel, du vil ikke angre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette må være en av vår tids viktigste bøker. Oreskes og Conway dokumenterer grundig hvordan pengesterke og ideologiske frimarkedsfundamentalister ved hjelp av noen håndfuller uredelige forskere de siste femti årene har jobbet systematisk for å pervertere den offentlige framstillingen av vitenskap på områder fra tobakk, DDT til globale klimaendringer.

Å kjenne til denne dynamikken og disse kreftene er essensielt for alle som bryr seg om vitenskap, politikk, planenten vi lever på eller egen helse. Stengt tatt alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviHarald KAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaNinaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergBerit RAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiol