Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Boka skal roses for sin kritiske sans, den ser ikke sportsjournalistikken fra "det naturliggjorte" ståstedet, og for at mye stoff har vært gått gjennom. Når det er sagt, burde det vært klarere hva som er studert, da stoffutvalget virker noe tilfeldig. Samtidig som det meste er fra 2000-tallet, er det også en ambisjon om å ha med mye historisk, men det blir veldig mange år mellom de historiske nedslagene. Hvorfor er noe tatt med her og ikke annet?

Tekstflyten i kapitlene er heller ikke optimal, da avsnittsovergangene er av denne typen: "Nå skal vi videre til". Reint tekstlig hadde større sammenheng mellom avsnittene gitt mer flytende overganger. Det er heller ikke uvanlig med faktafeil og skrivefeil. På side 93 omtales for eksempel "den nordamerikanske bokseren Porat" (som var den norske Otto von Porat) før det står at "1 2000 000 tilskuere så på kampene" til "New York Yankies". Men det verste er mot slutten (s. 385), der det snakkes om rasisme og black power-markeringene til Tommie Smith og John Carlos i 1968. "Dette var bare fire år etter at Martin Luther King ble drept". Prøv med samme år, så går det bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne AugustaDemeterritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaKirsten LundTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergPiippokattaMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmaja