Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Pakistan: De renes land
Kristin Solberg er journalist og utenrikskorrespondent og har reist og oppholdt seg mye i blant annet Pakistan, Afghanistan og andre områder der islamske lover og regler gjelder.
I denne boka oppholder hun seg i Pakistan, som betyr 'de renes land'. Året er 2009. Hun reiser en del rundt for å finne ut hvordan folk lever, hva som foregår i forskjellige deler av landet, og hun intervjuer en del mennesker.
Blant annet får hun mye kontakt med en konvertitt og jihadist fra Irland, som hun treffer flere ganger. Khalid Kelly la ikke skjul på at han ønsket å utføre et terrorangrep. Han holdt til i «hemmelige» områder av Pakistan sammen med radikale islamister. Da Kristin spurte ham om han ville sprenge bomben et sted der han visste at hun også var til stede, nølte han ikke med å svare ja. For ham spilte det ingen rolle hvem som ville bli drept i et terrorangrep. Han ville gjøre det for Allah, og da var gjerningen "hellig".
Khalid Kelly reiste senere til Syria, - og endte til slutt opp som selvmordsbomber i Mosul i november 2016.
Mannen jeg kjente ble selvmordsbomber for IS

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

somniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete AmundsenAnne-Stine Ruud HusevågKristina Jernstrøm LyseboritaolineKirsten LundCecilie MLailaHeleneEgil StangelandLene AndresenMorten MüllerGodemineStig THilde Merete GjessingHilde VrangsagenMarit HøvdeInger-LiseIreneleserG LIngunn STerje MathisenCarine OlsrødAneKorianderBjørg L.Julie StensethKarin BergPi_MesonJarmo LarsenTatiana WesserlingHarald KRuneFride LindsethVidar RingstrømPiippokattaCathrine PedersenBjørg Marit Tinholt