Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Dette er mitt første møte med Franz Kafka. Valgte å lese akkurat denne boken fordi jeg ville ha noe kortere å lese for å ta avbrekk fra en travel hverdag, men samtidig som var en klassiker. Boken fortelles fra en tredje persons synsvinkel og starter med at hovedpersonen Gregor Samsa, våkner en morgen og finner ut at han er forvandlet til et digger krypdyr. Forut for det var Gregor en reisende handlesmann og forsørget sin familie som i tillegg til ham bestod av hans søster samt mor og far. Gregor er kun forandret på utsiden, mens på innsiden er han den samme. Men siden han ikke kan snakke, får han ikke kontakt med sin familie. Familien derimot er avskrekket av å se isteden for sin bror og sønn, et krypdyr. Samtidig som de ikke skjønner hva det er blitt til med Gregor, tenker de at innsekten ikke kan være ham. De klarer ikke se på Gregor lenger i hans forvandlede form, og han forblir i sitt rom og tenke reflektere over sitt nye tilværelse.

Korromanen tar opp temaer om det å være annerledes og ensom som følge av at noe skjer med deg. Boken er skrevet på en god måte som klarer å overføre den atmosfæren av å være "utenfor". Det er et nifst stemning gjennom hele fortellingen hvor leseren iaktar familiens stadig mer ufordragelige holdning til Gregor.

Jeg likte boken, og gir denne en solid 4/6.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

ritaolineHarald KIngvild SRufsetufsaJanne Kristin HøylandReidun Anette AugustinLinnMarianne  SkageVannflaskeStig TPilarisKjerstiAkima MontgomerygretemorKarin BergCathrine PedersenNeraLiljaKirsten LundTanteMamieBjørg Marit TinholtIngeborg GJulie StensethMonica CarlsenBeathe SolbergPiippokattaMorten BolstadNikkaChristofferKjell F TislevollAnniken RøilHilde H Helsethandreas h. o.Ellen E. MartolHelen SkogBertyBerit RJarmo LarsenTuridmajaTheaEgil Stangeland