Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I det lille sognet i Dalarne, har Ingmarslekten regjert i flere generasjoner. Ingmar Ingmarsson vokser opp sammen med skolemesterens datter, Gertrud. Gertrud lover seg til Ingmar, men økonomien på gården er dårlig, og Ingmar sviker Gertrud for Barbro. Sorgen er nesten ikke til å bære for Gertrud. I lang tid har det gått en vekkelse gjennom bygda, og Gertrud blir med på den store reisen til Jerusalem. Predikanten, Johan Hellgum, prediker at alle gode kristne må reise til den hellige byen for å virkeliggjøre Jesu lære. Flere bønder lokkes med til det nye landet, men der er ingenting som de trodde på forhånd. Det Gertrud håpet på skjer ikke. Uroen hennes bare vokser ettersom tiden går.

Interessant og spennende fortelling, basert på virkelige hendelser. Boka ble filmatisert i 1996 med Maria Bonnevie i rollen som Gertrud.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hTone Maria JonassenSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita NessBeathe SolbergDemeterBerit RKirsten LundAnn ChristinSynnøve H HoelCamillaMarit AamdallittymseIngebjørgDaffy EnglundFiolIngeborg GElisabeth SveeLilleviHeidiEirin EftevandKjell PHarald KAnette SFlettietteMonica CarlsenMads Leonard HolvikPiippokattaMarenMarianne AugustaritaolineIngvild SRufsetufsaJanne Kristin Høyland