Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I Collettsgate på St. Hanshaugen i Oslo vokser Elsi opp. Da krigen kommer til Norge er Elsi 4 år, og da freden kommer kan hun ikke huske hva fred egentlig er.
Elsi bor med mor, far og bror, og de bor trangt. Ingen av barna har eget rom, så stuen brukes også som soverom. Da også bestemoren flytter inn, må det nok en ommøblering til.
Lille Elsi er pliktoppfyllende og flink, men utover i ungdomstiden sliter også hun med å finne seg selv. Et fantastisk persongalleri gjør sitt til at historien kommer tettere innpå.

Det var en glede å lese om Elsi. Alle beskrivelser av byen, venner, klær, familie, drømmer og følelser, fikk Elsi til å bli ytterst levende.
I tillegg var det utrolig frustrerende å lese om hvor begrenset livet var for jentene på 50-tallet. Det er jo ikke så lenge siden!
Anbefaler å bruke tiden på denne trilogien.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryChristofferJarmo LarsenReadninggirl30RisRosOgKlagingPilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiTanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsa