Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Så lenge hun kan huske, har Therese bodd hos tanten og hennes sønn, Camille. Camille var et sykelig og bortskjemt barn. Han nektet å ta medisin med mindre Therese gjorde det samme, selv om hun ikke var syk. Hun måtte dele seng med ham, og det blir tidlig bestemt, av madame Raquin, at de to barna skulle gifte seg. Therese var egentlig en lidenskapelig og livlig person, men gjennom oppveksten måtte hun legge lokk på følelsene sine. Ikke noe bråk som kunne uroe eller vekke Camille. Therese ble en grå mus.

Camille og Therese ble gift, og Camille ville at de skulle flytte til Paris. Madame Raquin kjøpte en kortevarebutikk med leilighet til dem alle i andre etasje. Butikken lå i et smug, og huset var mørkt og rått. Livet til Therese var grått og kjedelig. Hele dagen satt hun i butikken med tanten, og kun en dag i uken skilte seg fra resten. Hver torsdag fikk de besøk, men gjestene var nesten like kjedelige som Camille og moren, så det hjalp lite på dysterheten. Men, en dag kom Camille hjem med en barndomsvenn, Laurent. Fra den dagen endret livet seg for den lille husstanden. Laurent kom innom hver kveld, og etterhvert fikk han og Therese øynene opp for hverandre. Snart ble de elskere, og Therese kunne endelig vise sitt sanne jeg. Det var bare en ting som stod i veien for de to - Camille. Han måtte bort, koste hva det koste ville!

Forfatterens debut, (1867), og gjennombrudd. Utrolig fengende og lettlest, og spenningen bygger seg sakte men sikkert opp.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Marit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad Wøien