Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg kan ikke lage fransk mat, og har derfor aldri vært borti Hellstrøm tidligere. Det første som slår meg er: For en dyktig skribent mannen er! Han skriver om mat på en ekstem sanselig måte, som får meg til å lengte etter Paris med kropp og sjel - absolutt ikke dårlig med tanke på at jeg er veldig langt unna frankofil. I tillegg har mannen med humorisktisk innslag som får meg til å le høyt: Spesielt er det historien om han døvstumme tante som trodde at hummeren han serverte var dessert og ble helt fortvilet.

Som litteratur er altså boken et høydepunkt. Som kokebok? Mja, boken forutsetter en del ting som gjør at det ikke vil være rett frem for meg å lage mat ut fra den. Ingen detaljerte oppskrifter (bortsett fra en avhandling om hvordan Hellstrøm steker egg!), ingen tips om når på året dette bør lages (med tanke på at mye av denne maten vil være sesongavhenig). Eller er det slik at jeg skal skjønne at meny 2: St.Valentine skal lages i februar? Heldigvis har boken en ordliste helt bakerst slik at jeg klarer å finne ut hva pancetta er, men kirsch er jeg enda usikker på. Kan heldivis sløyfes. En stor bonus med boken som kokebok er at den inneholder vintips, veldig greit at det er med. Problemet er selvfølgelig at jeg skjønner like lite av vintipsene som av matlagingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

kriraStig TCamillaLailaAnne Berit GrønbechKirsten LundBeathe SolbergEllen E. MartolMorten JensenIngunnJKari ElisabethLars MæhlumIna Elisabeth Bøgh VigreReidun SvensliMaikenEster SNorahRandiGrete AastorpJulie StensethBård StøreEgil StangelandKristinVibekeG LMarianne  SkageMarenPiippokattaIngebjørgalpakkaIreneleserAvaSynnøve H HoelLinda NyrudMarit HåverstadKarin BergHarald KLene AndresenPer Lundelme