Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Handlingen er fra Nagaland, som er en delstat i nordøstlig India. Forfatteren er vokst opp der, så hun har nok kanskje skrevet en bok basert på kjente opplevelser. Boken handler om hvordan det er som jente å vokse opp i et veldig mannsdominert samfunnsmiljø. Kvinnene / jentene skulle ikke ha noe skolegang, de skulle helst gifte seg tidlig og føde mange " guttebarn"
I boka følger vi jenta Dielieno, som er den yngste og eneste jenta i en søskenflokk på fem. Hun blir sendt til sin bestemor når hun er fem år for å få en god "pikeoppdragelse". Bestemoren er sykelig opptatt av at det er menn som betyr noe, så Lieno får en utrolig streng konservativ oppdragelse, bestemoren er direkte ond både psykisk og fysisk.
Allikevel klarer Lieno og "trosse" seg til skolegang, og hun har veldig sterke meninger om hvor urettferdig hun synes denne forskjellsbehandlingen mellom kjønnene er.
Boka viser oss også dagliglivet i landsbyen, både på godt og vondt. I Lieno sin familie får vi blant annet oppleve at to av brødrene dør, men også brylluper og barnefødsler.

Min mening av boka er at den var veldig deprimerende, følte at den ene begravelsen, med alle ritualene som var vanlig i den kulturen, avløste den andre hele tiden. Skjønner at forfatterinnen ville vise oss dagliglivet, men det er ikke alltid at repetisjoner er det rette virkemiddelet. Derfor vil jeg ikke gi boka mer enn en treer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborgGroLisbeth Marie UvaagHarald KHeidiKirsten LundOdd Hebæk