Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Gåtefulle historier.

Noen av dem har ganske riktig preg av eventyr med handlingen lagt til en fjern fortid. I én historie har sågar en samekvinne fra Bodø en magisk fortid som sjøfugl på de store hav.

De øvrige novellene virker tilsynelatende mer moderne og realistiske siden de er lagt til 1800-tallet. Likevel gir den nyromantiske fortellerstilen inntrykk av at det også her dreier seg om riktig gamle dager. Mange av karakterene er bundet av konvensjoner og vankelmodighet som hemmer dem i å søke lykken i forhold til det annet kjønn. Paradoksalt opptrer en fransk, erotisk danserinne som den mest frigjorte og heroiske personen i denne boka — i fortellingen «Heloise» fra den fransk-tyske krig 1870-71. Den mest rystende historien tar for seg et ungt ektepar som vil oppfostre en foreldreløs gutt fra Københavns verste slum.

Blixen gir malende beskrivelser av det danske landskapet til forskjellige årstider. Det er mer variert enn vi vanligvis forestiller oss det. (Jeg leste boka på dansk).

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Egil StangelandTone Maria JonassenArne SjønnesenSigrid Blytt TøsdalÅsmund ÅdnøyToveConnieEster SBerit REileen BørresenMcHempettTorill Elisabeth RevheimSverre HoemSusan Stensrudleser42Heidi Nicoline ErtnæsBeathe SolbergTore HalsaTine SundalVannflaskeRandiIvar SandDaffy EnglundTore OlsenAstrid PedersenGrete AastorpKarin  JensenSynnøve H HoelsiljehusmorKirsten LundLilleviHilde H  HelsethAlice NordliGladleserHeidi BEmilieskStine_JJan Arne NygaardTonesen81ingar h