Viser 1 til 5 av 5 omtaler

Det er noen fortellinger jeg liker bedre en andre. I motsetning til Steinbeck er jeg er ikke spesielt glad i hunder. At en vesentlig del av boka nettopp handler om hans reisekamerat er ikke så underlig, men det bryr jeg meg ikke så mye om.

De deler som virkelig snakket til meg var der han kommer "hjem" til California og oppdager at det er vanskelig å gjøre nettopp det.
Hjem er aldri det samme som da du forlot det. Det oppdager man alltid litt for sent.

Den andre delen som er interessant er når han reiser gjennom sør-statene i opprør. Det kommer til å skje store endringer og Steinbeck ser på det fra sitt ståsted.
Det er både skremmende og spennende.

Som helhet er dette en road-book og derfor heller enn samling korte historier enn en roman.
Men det er da en Steinbeck.
Aldri dårlig...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte denne boka fordi jeg skulle lese boken til Geert Mak som reiser i forfatterens fotspor 50 år etterpå. Og en bør lese Geert Maks bok etterpå; USA en reise. Et blogginnlegg jeg skrev før jeg hadde lest boken til Geert Mak

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et egen høytidelig rituale å begynne på en bok man har gledet seg til så lenge. Når det dessuten er så stille som det kan bli her jeg bor. De neste timene tilbringes i selskap med Steinbeck og Charley. Min egen golden doodle ved siden av (3/4 puddel og 1/4 golden retriever). Dette er nok lykke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fascinerende beskrivelser fra en spennende reise i det amerikanske samfunnet på 60-tallet. Derfor ganske trist å få vite i ettertid at mye av boka rett og slett er fiksjon. Steinbeck reiste riktignok rundt i USA, men mye av det han beretter om er altså ikke hans egne opplevelser. Nedtur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sikkert ikke Steinbecks beste, men en glimrende "roadmovie"!

Turen går gjennom et amerikansk landskap slik det framstår i våre drømmer. Ikke noe crack eller GHB, ikke slummen i Detroit eller andre storbyer som ikke har tålt overgangen til det postindustrielle samfunn. Bare reinspikka nostalgi og en iskald glasscola.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

VannflaskeNorahStig TLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeDemeterBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyePiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein Kippersund