Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Vi folk er vandt til at alle historier ender godt, for det gjør omtrent de fleste historier. Hvis du liker fortellinger om hvordan det gode seirer over det onde, er du på utkikk etter feil bok.

Denne boken er har ikke noen lykkelig ending eller start. Baudelaire barna Violet, Klaus og Sunny er på stranden da en mann ifra banken kommer til dem og forteller dem at foreldrene deres er døde. Foreldrenes siste ønske var at barna skulle flytte inn til en i slekta deres. Barna havner da hos Grev Olaf, en grisk mann som kun er etter den enorme forumet barna har etter foreldrene. Barna finner raskt ut av at Olaf ikke er en grei forelder, og prøver alt for å avsløre hans onde planer.

Jeg likte godt boken. Barna er ikke langt ifra min egen alder, og jeg likte at det foretok seg i gamle-dager, da får man inntrykk i hvor elendige voksne folk var på å lytte til unge barn. Violet, Klaus og Sunny er smarte barn, mens alle de voksne er trangsynte. Jeg likte litt den vrien, det gjør boka bedre (sett ifra mine øyne).

Jeg gir boken en femmer, boken er lærerik, og man får virkelig inntrykk i hvordan noen søsken virkelig holder sammen uansett om alt ser mørkt og håpløst ut.

Se min anmeldelse for boka; En Grufull Begynnelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Serien til Lemony Snicket var ved siden av "Harry Potter" serien noen av mine absolutt favoritt serier som barn. Jeg husker at jeg bladde frenetisk gjennom sidene, ivrig etter å vite hva den onde greven pønsket på.

Serien består av tretten bøker og handler om tre foreldreløse barn som forsøker å unnslippe grev Olafs onde klør. I første bok blir grev Olaf introdusert som "vergen" deres etter at barna får vite at foreldrene deres dør i en brannulykke. Til tross for at greven er en dyktig skuespiller, klarer barna etter hvert å gjennomskue hans sanne hensikter, nemlig at han ønsker å få kloa i formuen som foreldrene etterlot dem. Gjennom list klarer barna gang på gang å unnslippe greven. Hver gang de tror at de er blitt kvitt ham for godt, dukker han opp igjen, kledd som en ukjent skikkelse. Problemet er at ingen tror at den uskyldige eldre mannen, som greven gir seg ut for å være, i realiteten er en ond skurk.

Snicket klarer å fenge leserne ved å ta i bruk en alvorlig tone, krydret med humor. Noen av beskrivelsene i bøkene er nærmest trivielle, på grensen til det latterlige, noe som gjør skrivestilen til forfatteren spesiell og artig å lese. Snicket er dessuten en mester i å manipulere lesernes følelser. Man tror enkelte ganger at man vet hva karakterenes sanne intensjoner er, bare for å få det motsatte bekreftet. Jeg kan fortsatt husker at jeg pleide å spekulere over hva forfatteren kan ha ment. En svært underholdende serie som anbefales til barn på barnetrinnet, men den passer også utmerket for ungdommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ann ChristinPiippokattaVidar RingstrømGunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamieReadninggirl30Tor-Arne JensenEgil Stangeland