Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Boken kom ut i 1933 og var John Steinbecks andre utgivelse. Det sies at han brukte fem år på å skrive denne relativt korte romanen.

Joseph Wayne flytter fra familiegården i Detroit som ikke kan brødfø alle familiemedlemmene lenger. Han finner veien til Salinas, California. Etter at faren dør, følger brødrene etter Joseph, og de driver det godt en periode.

Dette er en dyster og mørk roman med elementer av det overnaturlige, nesten litt New Age-aktig. Her er det langt mellom det humoristiske og løsslupne som vi finner i mange av de andre bøkene hans. Jeg leste et sted på nettet at de som er ukjent med Steinbeck og ønsker å utforske hans forfatterskap ikke bør begynne med denne romanen. Den er såpass spesiell og utypisk Steinbeck.

Jeg gir nesten toppkarakter for språket og hans unike naturbeskrivelser, men slutten på boken trekker ned for meg, så jeg ender opp med å gi en sterk firer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Terje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenKirsten LundBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Bjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtRune U. FurbergLillevi