Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg synes det som står bak på boken gir et særdeles godt bilde av novellesamlingen. Jeg likte den svært godt, og leste den i løpet av en dag i ferien. Heller enn å prøve å beskrive boken og ikke få det til, velger jeg å anbefale den med teksten som står bak:

"Alle reiser ligger som avtrykk på hverandre, lik brev skrevet med penn og blekk, arkene ikke ennå helt tørre før nye ark legges over og avtrykket fra det forrige smitter over på baksiden av neste ark. En sandstrand brer seg over i en annen, et trappesmug klatrer inn i et annet, en solnedgang blander seg i gyllen olje på et gammelt fat av skarlagen. Og luktene glir i hverandre, blotter halvglemte gater, støvete markeder, svale kirker og lumre hotellkorridorer med lukt av støvsuging og sigarettsneiper.
Også lydene vekker gjenklang av noe du har hørt før, plystring fra portrom, sjøfuglskrik, knatrende mopeder, høye hæler på marmorfliser, kirkeklokker. Og stemmekvitteret i gater og på kafeer, ordene svirrer som eksotiske fugler i luften, fugler man av og til kan gjenkjenne og en shelden gang klarer å fange.
Nesten som med mennesker."

Denne "bakskriften" var litt fjern og poetisk synes jeg før jeg leste boka. Etter å ha lest den tenkte jeg at det er et slikt inntrykk historiene gir. Og historiene kan godt være avtrykk av det virkelige, lite poetiske, livet. Slik reiser er historier og mennesker ligner hverandre litt. Klarere enn det greier jeg visst ikke si det. Boka anbefales i hvert fall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaStig TAneHarald KSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaase