Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Synopsis
Dronningsagaen: I nærheten av Skara i Vester-Gøtland bor to dronninger: den svenske enkedronning Gunnhild og den norske dronning Astrid, enke etter Olav den Hellige. Gunnhilds bokkyndige trell Kefse blir satt til å skrive ned dronning Astrids historie om hennes samliv med kong Olav, og her møter vi en annen person enn heltekongen fra sagaen. Trellen har en fortid som irsk stormann, men han opplever trelldommen som bot for synder i et ansvarsløst liv og skjuler lenge sin identitet.

Kongespeil: I denne romanen samtaler dronning Ellisiv med stesønnen, den senere Olav Kyrre, om kongen og hans bedrifter. Og fortellingen søker ned til en dypere forståelse av menneskene i én tid, i ett miljø - og i alle tider. Den har noe vesentlig å si om mann og kvinne, om makt, avmakt og ansvar, om krig og fred.

Runekorset: Eirik Raudes sønnesønn, Torkjell, kommer til Island for å gjenforenes med moren Gudrid, som forlot ham da han var 5 år.Han møter også sine halvbrødre og oppdager at det hersker fiendskap mellom disse to. I håp om at de vil forstå og tilgi hverandre forteller Gudrid om sitt mangfoldige liv - om hennes tre ekteskap, hennes reiser til Grønland og Vinland, hennes pilgrims ferd til Roma. Parallelt med denne historien skildres forholdet brødrene imellom. Romanen har brytning mellom hedenskapets skjebnetro, trolldom og hevnplikt og kristendommens kjærlighet og håp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Per Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars Mæhlum