Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Den er ikke lang, og veldig handlingsrik - og handlingen er alt annet enn kjedelig. Den fungerer godt som samfunnskritikk, og jeg kan si meg enig i mye av moralen. Språket er litt kronglete - men det er vel fordi Bjørneboe prøvde å skrive så nært opp til fransken som mulig.

Forordet til Bjørneboe har jeg lite til overs for. Hans tolkning av fransk historie, de Sades liv, og til og med selve boken selv, er så full av tåpeligheter og feil at forordet trekker hele boken ned en smule. Men det er vel bare jeg som ikke liker stilen hans.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En noe misforstått bok. Mange tror den dreier seg om å forherlige sadisme i en seksuell kontekst, når den i virkeligheten presenterer et nærmest motsatt budskap, mer i retning av "utakk er verdens lønn". Romanen er sterkt samfunnskritisk og ble skrevet under den franske revolusjon. de Sade benyttet seg av satire for best å skildre et korrumpert samfunn hvor adelige, geistlige og andre maktskikkelser utnyttet seg grovt av sine posisjoner og var blottet for moral. Lærerikt og nødvendig forord av Jens Bjørneboe.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

EvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda NyrudHeidi HoltanTrude JensenTanteMamieDaffy EnglundLailaEllen E. MartolRoger MartinsenTine SundalToveInger-LisePerSpelemannReadninggirl30Fride LindsethTor-Arne Jensen