Viser 1 til 1 av 1 omtaler

En bok med et bein i flere leire, og det passer meg – som er litt uklar på akkurat hvor jeg er hen som bokelsker for tida – bra.

Egentlig er det en lærebok i norsk. Det jeg finner mest interessant i den forbindelse er slektskapet som vises til andre deler av litteraturen fra denne perioden. Spesielt middelalderballader er i mitt interessefelt, som gammel folkedanser.

Så er det jo et betydelig element av krim og spenning her også. Krimleseren i meg syns det er vel så interessant å lese om ting som virkelig har hendt, som å gå løs på moderne underholdningskrim.

Men det som ga meg personlig størst utbytte ved denne boka, var å få et glimt inn i en tidsperiode man ellers vet lite om (13-1500 tallet), gjennom ting som faktisk er skrevet ned den gangen.

Jeg avslutter med de orda som faktisk avslutter hele boka: ”Dei beste forteljingane er vel verdt å lese for egen del, og alle er dei interessante som kjelder til norsk litteratur og kulturhistorie”

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethJohn LarsenKirsten LundPiippokattamgeTine SundalTor-Arne JensenGrete AmundsensomniferumTherese HolmEgil StangelandLars MæhlumHeidi HoltanLailaBerit B LieIngunn SReadninggirl30LilleviAnne LiseAndreas BokleserNorahStig TPrunellaMarkus IngebretsenRufsetufsaKarina HillestadSynnøve H HoelRoger MartinsenIrene KnudsenPer LundHarald AndersenAnne Helene MoeToveAnneWangCathrine PedersenMarenKikkan HaugenAnneIrenelesergretemor