Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Grusom og sterk, men en fantastisk bok skrevet om tyske Max Schulz som under 2.verdenskrig er soldat i en konsentrasjonsleir og tar livet av sin jødiske venn og hans familie. Mot slutten av krigen bytter han identitet til sin jødiske venn for å unngå å bli tatt til fange og straffet som nazist. Han lever seg veldig inn i sitt jødiske liv og ender opp i det som blir Israel. En satirisk, mørk og veldig god bok om skyld og soning, og om hvor ironisk det er at gjennom sitt bytte av identitet må se ting fra en jødes perspektiv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alt i alt en helt OK bok, men jeg må si jeg er litt skuffet. Jeg hadde kanskje for høye forventninger, delvis basert på de høye terningkastene gitt på Bokelskere.no, men jeg hadde forventet mer. Plottet er så pussig og absurd at jeg egentlig hadde ventet meg intet mindre enn en ellevill satire, stappfull av bekmørk humor. Mengden humor er derimot begrenset. I boka møter vi likevel en del situasjoner som virkelig klassifiseres som bemerkelsesverdig fantasifulle og gjør dermed boka ganske interessant. Språket er ikke oppsiktsvekkende, selv om punktum etterhvert mister sin opprinnelige effekt.

Verdt å lese for absurditeten, ikke så mye for humoren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken