Hus i Bergen

særpreg i arkitekturen

av (forfatter), Åse Moe Torvanger (forfatter), Erlend Hofstad (forfatter), Espen Valand Stange (forfatter) og Knut Strand (illustratør).

Vigmostad Bjørke 2005 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Mettes eksemplar av Hus i Bergen - særpreg i arkitekturen

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Arkitektur/interiør

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en vandring i tekst og bilder i den arkitekturen som særpreger Bergen. Her omtales alt fra monumentale bygg som Damsgård Hovedgård til småfolkets toroms hus. Vi går inn i tiden rundt unionsoppløsningen i 1905, og ser hvordan bergensarkitektene da gikk bort fra den nasjonale moten og søkte det ekte bergenske i den gamle arkitekturen. Vi beveger oss bakover til byggeskikken i Bergen på 1700- og 1800-tallet. Derfra følger vi bergenske særtrekk og spesialiteter helt opp til i dag. I siste del av boken presenteres 17 typiske bergenseiendommer. Vi følger eiendommene fra den tidligste dokumentasjonen vi har, frem til i dag - med skiftende bygninger, eiere og beboere. Boken er illustrert med gamle fotografier, kart og plantegninger samt mer enn 120 nye fotografier av hus i Bergen.

Omtale fra forlaget

Bergen er Europas viktigste treby med en rik og spennende arkitektur gjennom mange hundre år. Hus i Bergen er en vandring i tekst og bilder i den arkitekturen som særpreger Bergen. Her omtales alt fra monumentale bygg som Damsgård Hovedgård til småfolkets toroms hus. Vi går inn i tiden rundt unionsoppløsningen i 1905, og ser hvordan bergensarkitektene da gikk bort fra den nasjonale moten og søkte det ekte bergenske i den gamle arkitekturen. Vi beveger oss bakover til byggeskikken i Bergen på 1700- og 1800-tallet. Derfra følger vi bergenske særtrekk og spesialiteter helt opp til i dag. I siste del av boken presenteres 17 typiske bergenseiendommer. Vi følger eiendommene fra den tidligste dokumentasjonen vi har, frem til i dag - med skiftende bygninger, eiere og beboere. Boken er gjennomgående illustrert med gamle fotografier, kart og plantegninger samt mer enn 120 nye fotografier av hus i Bergen. Trond Indahl (f. 1953) er magister i kunsthistorie og arbeider som førstekonservator ved Vestlandske Kunstindustrimuseum. Han har skrevet en rekke fagartikler, og i 2001 utga han boken ... med en sølvskje i munnen. Bergens gullsmedkunst 1840-1940. Åse Moe Torvanger (1944-2005) var magister i kunsthistorie. Hun var førstekonservator ved Drammens Museum, senere førsteantikvar og avdelingsdirektør hos Riksantikvaren og forsker i Norsk institutt for kulturminneforskning. Hun skrev en lang rekke fagartikler og utga boken Kristian Bjerknes - bevarer og fornyer i 2001. Erlend Hofstad (f. 1978) har hovedfag i kunsthistorie fra Universitetet i Bergen, og skrev sin avhandling om bergensk byggeskikk 1850-85. Han har arbeidet som universitetslektor i kunsthistorie og som antikvarisk konsulent. Espen Valand Stange (f. 1964) har hovedfag i kunsthistorie, med en avhandling om brutalisme-arkitekturen i Bergen på 1960- og 1970-tallet. Han er tilsatt som stipendiat ved Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788241903670

EAN 9788241903670

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 262

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket