Historiske hager

en nordisk hagehistorisk artikkelsamling ved 100-årsfeiringen av Muséhagen i Bergen, mai 1999

av (redaktør), Per Harald Salvesen (redaktør) og Dag Olav Øvstedal (redaktør).

Alma Mater forl. 2000 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Mettes eksemplar av Historiske hager - en nordisk hagehistorisk artikkelsamling ved 100-årsfeiringen av Muséhagen i Bergen, mai 1999

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Historie/kulturhist.

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er et resultat av hageseminaret i Bergen 28.-29. mai 1999, som var en del av feiringen av Muséhagens 100-års jubileum. Presentasjonsformen i dette skriftet avspeiler for det meste forskjellige tradisjoner knyttet til de enkelte fag, og gir et innblikk i det forskjelligartede arbeidet som gjøres med utgangspunkt i anlegg generelt. Har litteraturlister og sammendrag på engelsk.

Omtale fra forlaget

En hage er som et hus. Den har en ytre begrensning, et innhold og mennesker. De mangeartede fysisk registrerbare elementene i gamle hager med åpne og bortgjemte stier, trapper, dammer med fisk og ender, bekker og springvann - alle ofte kunstig anlagt - gir vesentlige bidrag til en hages historie. Det samme gjelder kunnskapen om hvem som har stått bak planlegging, oppbygging, vedlikehold og stell. I tillegg kommer forskjellige hus, som drivhus eller oransjerier, paviljonger og grotter, for de litt større anleggene. Felles for både små og store hager er likevel valg og bruk av beplantning, bruken av hagen som et oppholdsrom. Endringer i utforming og innhold finner sted over tid. Dette gjelder spesielt prydhagene. Fra reformasjonen og utover var det de europeiske kulturstrømningene med filosofiske over- og undertoner som dirigerte også hagenes utforming. I de senere år har en gjerne kalt det moter - disse har kanskje noe kortere levetid. Plantesortimentet var avhengig av trendene som varierte med hensyn til duft, farge og sjeldne varianter, og kanskje ispedd med noen eksotiske arter. For de rene nyttehagene finner vi i dag frukttrær, bærbusker, løk og kål, som for tusen år siden. Mens nye vekster er kommet til, er utformingen nesten den samme som før. Boken gir et innblikk i det høyst forskjelligartede arbeidet som gjøres med utgangspunkt i anlegg generelt. Litteratur og andre henvisninger vil kunne bistå leserne til videre fordypning.

Bokdetaljer

Parallell tittel Historical gardens

Forlag Alma Mater forl.

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788241902611

EAN 9788241902611

Serie Bergen Museums skrifter (5)

Omtalt sted Norden

Språk Bokmål Flerspråklig Engelsk Svensk

Sider 183

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket