Tekst som har fått en stjerne av Eva Lavrikova:

Viser 1 til 2 av 2:

Mulig jeg nå avslører at jeg kanskje er en sart sjel, men jeg sier "ja takk, begge deler". Jeg leser bøker blant annet fordi jeg gjerne vil tas med til steder østenfor sol og vestenfor måne, til Soria Moria slott og til Shangri-la.

Du tolker bildet som virkelighetsflukt; jeg tolker det som en utsikt mot en verden som er større og inneholder mer enn det vi sanser i det daglige. Eventyr er for eksempel universelle fordi de forteller oss noe om oss selv og forholdet vårt til det gode og onde i verden omkring oss.

Jeg synes vi, blant annet gjennom lesing, bør sette oss sjøl i stand til å skue over vårt eget gjerde - så oppdager vi saktens etter hvert at vegen til Soria Moria er full av hindringer, og at ungdomskilden i Shangri-la er en illusjon.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Jeg elsker norsk. All norsk. Jeg digger kebabnorsk og gammalnorsk og konservativ Aasen-nynorsk og samnorsk og riksmål og bokmål og nynorsk og hver eneste dialekt, og jeg er stolt av å kunne kommunisere med nyankomne østasiater uten forståelse for prefiks og suffiks og med nittiåringer fra både Voss og Lom. Vi har verdens beste, rikeste og mest varierte språk. Selvsagt leser jeg alle varianter av språket mitt!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne  SkageAnneWangHanneReadninggirl20IdaMorten Bolstadingar hSynnøve H HoelSiljeKristine LouiseBerit RKristinMcHempettMadameDemeterSverreTine SundalLibraritas vElin SkjerengRune U. FurbergHarald KEmil ChristiansenMonica CarlsenGodemineVeronicaKGunn DuaasJune PlutonikaTatiana WesserlingelmelillianerAgnete M. HafskjoldIngeborg GEirik RøkkumFru GranAnniken RøilMaria Festli EriksenAnjaBjørn SturødKristin_Thomas Røst Stenerud