Tekst som har fått en stjerne av Martine:

Viser 1 til 20 av 287:

  1. Les en bok som er nevnt i serien eller en bok med en jente på omslaget
  2. Les en bok om et mor-datter forhold eller en bok med noe kaffefarget på omslaget
  3. Les en bok en venn har anbefalt eller en bok du ikke har lest av en favorittforfatter
  4. Hør en lydbok eller les en bok skrevet før man hadde mobiltelefoner
  5. Les en bok om et komplisert familieforhold eller en bok du har høye forventninger til
  6. Les en bok om en person som går på skole eller en bok satt til Paris
  7. Les en bok om kjærlighet eller en bok som begynner på "J" hvis du er team Jess og "D" hvis du er team Dean
  8. Les en bok med humor eller en bok med noe rødt på omslaget

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du sier at du er stygg nå.
Jeg sier jeg ikke forstår hvorfor du syns det.
Du sier du ikke brydde deg da du mista håret.
Jeg sier jeg ville forstått det bedre om du brydde deg om det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Morsomt å høre hvordan andre tenker om det med terningkast. Kanskje bøker jeg kan sette på min leseliste? Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

sofie sier at hvis
noe er kjedelig
etter to minutter
skal man gjøre det
i fire minutter
hvis det fortsatt er kjedelig
skal man gjøre det
i åtte minutter
helt til det blir interessant

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser du har tanke for å lese boka til Joyce Carol Oates, og den kan jeg sterkt anbefale deg og andre. Sjøl har jeg kommet noe over halvveis i ei bok av Peter Crouch, en fotballspiller i England. Den er ikke oversatt og fins ikke på noen norske lister. Han skriver om både sitt og andre sitt fotballiv; morsomheter, snurrigheter, ting vi vanlige supportere veit osv.

Men det er nå fullt fokus på valgkampen. I går fredag og i morgen søndag står jeg på stand i Etne, på markedsdagene der. Sto i går sammen med Arne Nævra, som dere sikkert kjenner til fra andre kameravinkler enn det politiske. Mye folk og noen tar med seg valgbrosjyrer, andre vil diskutere enkeltsaker - som vanlig! Litt hett i sola, men det får gå denne gangen også. Verre med regn og torden ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei. Den siste uken har det vært mye lesing, jeg holder fortsatt på med «de 7 søstre serien», og holder fortsatt på med bok nr 2 i serien stormens søstre. Regner med jeg leser den ut i løpet av helgen. Er for tiden på ferie og tok med meg 1-3 bok i serien så jeg går ikke tom for lesestoff

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Forrige helg las eg "thrilleren" The Woman in the Window - hermeteikn fordi jo var alt anna enn "thrilling". SNORK. Skikkeleg nedtur. Ta nokre kjente element (utilreknelige karakterar, psykiske diagnoser, traumer, ...) frå ymse nye thrillere og smelt saman i ei gryte og vipps: ein heilt ny thrillar, som er nesten lik noko du har lese før, men ikkje heilt. Mix av The Girl on the Train og Ruth Wares Woman in Cabin 10 osv... Blæ!!! (Eg kasta boka i søppelet etterpå - det gjer eg så og seie aldri...)

Etterpå las eg Safranhuset, heilt ok. Og så "Bad Monkeys" - ein slags sci-fi thriller som starter dritbra men som dessverre ikkje held inn i mål. dei siste femti sidene øydela alt for meg. No ville eg ha ei forfattar eg kjente til og visste kva eg fekk - og sidan eg er i humør for noko morosamt og underhaldande gjekk eg laus på Nine Perfect Strangers av Liane Moriarty. Har god erfaring med hennar skrivestil og humor og har likt det meste eg har lese av henne. Av og til blir det litt langdrygt, men som sagt veit eg liksom litt kva eg har i vente med henne og dette passa perfekt for humøret :-)

Elles i helga venter ein lang fjelltur på sundag - satser på ein 3-4 timars marsj og ute-lunsj i skauen med primus og kaffi. I dag blir det ein roleg dag heime - eg har nemleg fått Nintendo Switch av min kjære sambuar... og er ganske så hekta. Dermed har det blitt litt mindre lesing enn til vanleg. Barnlige gleder altså, dei skal man ikkje oversjå potensialet i :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Begynnelsen av august og flere begynner allerede å snakke om en høst stemming i lufta. Vel, vel bra vær i dag på Vestlandet. Denne uken har jeg lest ferdig flommens år av Margaret Atwood og Muleum av Erlend Loe som endte jeg med å gi terningkast fire, noen som jeg synes er midt på tre og bra, men ikke overveldende bra.Jeg har som planer om å lese Fordi det er bittert og fordi det er hjertet mitt av Joyce Carol Oates. Lurer på om jeg har blitt mer kresen , lest dårligere litteratur, eller bare blitt en mer moden lesen? Fordi i dette året har jeg kun en favoritt bok. Jeg har del terningkast fem og fire og noen tre.

Hva leser dere denne helgen? Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg leser William Maxwell:" Som svaler kom de" etter anbefaling forrige lesehelg og den er koselig og rørandes, er midt i Roberts historie nå...
Og i varmen, tro det eller ei men jeg ligger på alle fire og renser helleganger i hagen.perfekt syssel for å bli brun på ryggen for ellers sitter jeg med nesa i en bok = brun foran, hvit bak!
God helg i sommervarmen. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er noe med sommeren og Guilty pleasures. De går litt hånd i hånd. På torsdag leste jeg ferdig I Let You Go av Clare Macintosh. Jeg vil karakterisere det som en Guilty pleasure-thriller. Deilig underholdning, og til tider skikkelig spennende.

Ellers har jeg akkurat lest ferdig Anorektisk av Ingeborg Senneset. Kjøpte og startet på den for over et år siden, men den gangen syntes jeg at den ble for tung. Nå passet den bedre. Sterk bok, virkelig. En riktig så poetisk bok, i tillegg til at den er full av innsikt om både psykisk helse og utfordringer og paradokser ved det offentlige helsenorge.

Tidligere i uken var jeg en liten tur på Sørlandet, og begynte å klø etter å lese litt Gaute Heivoll igjen. Fant Sang for sekstiåtte forrædere på tilbud, så den ligger nå klar på kindle-en min.

God helg videre, alle sammen!

PS: Jeg leser under parasollen. Ti hakk for varmt for min smak disse dagene!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Håper du finner noe kjekt å lese og koser deg med katten, ha en god helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg må prioritere "Russland blir til. Fra vikinger til Ivan den grusomme" av Halvor Tjønn. Det er fordi jeg låner den på overtid. Håper virkelig at Tjønn kommer med flere bind, som lovet. Den som har vært lojal til TV-serien "Veronica Mars" vil vite at det kommer flere sesonger til slutt, etter at du har gitt opp håpet. Men det var Russland nå, som går trått pga varmen og forpliktelser i hus og hage. Alt skjer samtidig i denne varmen. Det er faktisk ikke mulig å tenke så mye, men i Russland lever de under mongolenes styre, som vel var brutalt, men ikke invaderende. Mongolene var, relativt sett, fåtallige og kunne ikke invadere landet og holde det over tid. Nei, de kom i form av raske besøk på hesteryggen og styrte etter en slags terrorfrykt på avstand. De brydde seg lite om andre folks bakgrunn, liv og oppfatninger, så lenge man anerkjente mongolenes overherredømme og betalte skatt. Selv om de slaktet og brente innbyggerne og byene da de kom, var livet etterpå bedre enn det for eksempel var under nazismen. Jeg så for øvrig en ganske svak dokumentar om Cambridge Analytica i går, som i grunnen var heltrist, med en helt annen form for overherredømme. Det var CA som hjalp Trump med å vinne valget, med en målrettet innsats rettet mot bestemte grupper i vippestater, gjennom Facebook. Så jeg kom til å tenke på han som sa "Herre, drep meg, men ikke med graut". Ønsker alle bokelskere en fin helg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er fremdeles i feriemodus, og nyter turer i fjell og mark med litt lesing på kveldene. Har akkurat funnet frem ‘Mi briljante venninne’ av Elena Ferrante. Den og resten av serien har jeg av uvisst grunn hatt liggende ulest lenge, gleder meg til å endelig ta fatt på den. Jeg er ofte begeistret for gode oppvekstromaner, så jeg tror denne vil være midt i blinken.

God helg, nyt finværet!:)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nesten for varmt til å lese om dagen :-) Men neida, har brukt uka til å lese Tara Westover sin oppvekstskildring i en mormonerfamilie. Flere av dere har allerede lest boka, kan jeg se, men til dere som har lyst til å lese "enda en sånn type bok", ta dere for denne - som er relativ fersk. Galskap innen religionens verden samtidig som ungene i familien litt etter litt klarer å trekke seg ut - det etter mange harde kamper både mot en far, og seg sjøl. Nå er jeg halvveis i 84 Charing Cross, en brevveksling mellom forfatteren Helene Hanff i New York og et antikvariat i London (derav boktittelen). Ikke den lengste boka dette, som jeg helt tilfeldig fant i ei utendørs kasse for bøker i bokbyen Tvedestrand forrige uke. Den har tidligere blitt anbefalt meg av en av brukerne her på bokelskere.no.

Husk mye vann i varmen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå holder jeg på med "The Outsider" av Stephen King; den er meget bra! Har nettopp lest "Eg får aldri sjå verda igjen" av Ahmet Altan. Likte den godt. Fikk den anbefalt her inne.
Etterpå tror jeg kanskje det blir en roman av Regine Normann, "Krabvaag". Har ikke lest noe av henne, så tror jeg skal prøve meg på debutromanen. Ja, og så har jeg jo "Hvitekrist" liggende; jeg er begynt. Den skal leses ferdig, for den virker meget god!

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Liane Moriarty er ei av dei få "feel-good" forfattarne eg har sansen for. Den gode typen "guilty pleasure" - perfekt når ein berre vil bli underhaldt. Og - eg blir ikkje skuffa heller, eg veit liksom litt kva eg har i vente :-)

Eg har lese så sinnssjukt mykje bra den siste tia - mellom anna Mnem av Simon Stranger - at det meste elles blir litt platt samenlikna ... så å finne ny bok å bli betatt av er ikkje enkelt og dei siste få bøkene eg har lese har vore sånn heilt ok... men ikkje noko eg kjem til å Hugse. Denne veka las eg bla Safranhuset, som mange liker. Heilt ok. Men ikkje noko meir. Klarte ikkje engasjere meg skikkeleg. Så ... eg kjenner eg er i humør for noko enkelt og lite krevande, men med meir "driv" enn Sfranhuset. Så eg har gått laus på "The Woman in the Window" - noko eg sjølv anser som ein "guilty pleause" innen psykologisk thriller-sjangeren. Ei bok med fortellerstemme ein ikkje kan stole heilt på, ei bok med litt for mange "twister" og tilfeldigheiter. .. men perfekt underhaldning slik humøret mitt er no!

Ellers er det FOR VARMT!!!!! Eg trivs ikkje så godt i varmen, orkar ikkje sitte ute å lese ... blir dårleg i hovudet :-( Men - planen er å dra å bade, være mest mogleg utandørs i dag med piknikk, bading, og lesing mellom plasketurane! Og så blir det sannsynlegvis meir lesing i kveld - for varmt til at eg trur vi orkar sitte på tv-rommet å sjå film... :-P Har varmepumpe nede som vi har på kjøling - men dessverre er soverom og tv-rom oppe og der er det badsstu

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Gjorde unna siste rest av Shakespeare sin The Winter's tale her om dagen, og er godt i gang med Jeanette Winterston sin versjon, Et gap i tiden. Etter å ha kome meg vel halvvegs i denne vil eg påstå at ho har gjort ei god gjendiktning. Vonar resten blir minst like bra.

Utover det så har eg vært ute og gått i sånn der natur i dag. I morgon så blir det nok gangsperre, så då er det berre å halde seg i ro i lesestolen. Dvs eg må nok flytte litt på den alt etter kvar det er best skugge utandørs.

God helg!

Godt sagt! (12) Varsle Svar

I Rogaland er det over 30 grader og strålende sol. Deilig og fantastisk lese vær. Har akkurat fullført En gatekatt ved navn Bob og er godt i gang med Uglen. Ønsker alle en strålende fin helg! :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er på ferie nord på Vestlandet, og her har det vært over 30 grader i dag. Slik fortsetter det gjennom hele helgen. I morgen tenker jeg å besøke et bruktbokmarked, så da blir det sikkert kjøpt litt. Kanskje en hel pose bøker til kr 50. Ellers er det godt mulig jeg prøver badevannet.
God helg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Vestlandet har brakt oss en flott fredag med nydelig vær til å sitte ute og lese. Jeg har i dag startet Vanvittig skyldig som jeg kjøpte meg forrige helg av Liane Moriarty som jeg kjøpte forrige lørdag. Dette er ganske guilty pleasure litteratur tenker jeg, men helt greit underholdning. Denne uken har jeg lest ferdig sommerboken av Tove Jansson som jeg likte også veldig godt, men mindre guilty pleasure, mer kvalitet.

Håper alle får en flott helg med bøker og også uten så klart :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LailaBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTove Obrestad WøienEster SGro Anita MyrvangGro-Anita RoenPilarisKjerstiAnne Lise JohannessenLisbeth Kingsrud KvistenIngvild SLene AndresenTheaKine Selbekk OttersenSpurvHallgrim BarlaupMonica CarlsenSolKnut SimonsenAmanda AmoiraTine SundalIngunn SVebjørn FagernesAnniken LTanteMamieEileen BørresenLogikaJan-Olav SelforsHarald KMarianne  SkageKarin  JensenBenedikteEvaNinaDagfinn JakobsenLine DahleMarianne AugustaJulie StensethJane Foss Haugen