Zanzibar-Olsen

norsk trelasthandel i Øst-Afrika 1895-1925

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2008 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om Oscar Christian August Olsen som reiste fra Halden til Zanzibar for å selge trelast. Den beskriver hvordan Norway East Africa Trading Company blei oppretta, og hvordan Olsen tilbrakte 23 år på Zanzibar som agent for norsk trelast.

Omtale fra forlaget

Dette er historien om kaptein Oscar Christian August Olsen, kjent i sin hjemby Halden som Zanzibar-Olsen. I 1895 førte han skipet «Lärkan» fra Halden til Zanzibar, lastet med trelast fra Saugbrugsforeningen. Vel fremme ble lasten solgt til den indisk-zanzibariske mellommannen Muhammad Juma en hel skare med bærere måtte til for å bære sølvrupiene til banken. Det ble opptakten til et norsk handelseventyr i Øst-Afrika, og til et nytt liv for Zanzibar-Olsen. Det ble opprettet et selskap som fikk navnet Norway East Africa Trading Company, og Olsen ble agent på Zanzibar. De neste 23 årene tilbrakte han på øyen der han etter hvert ble en del av det europeiske miljøet.
Zanzibar-Olsen er historien om norsk entreprenørskap i de nye koloniene i Afrika, om dramatiske reiser og sist, men ikke minst: om norsk deltakelse i den europeiske koloniseringen av verden.
Anne K. Bang er forsker og ansatt ved Unifob global ved Universitetet i Bergen. Hun har arbeidet med islam i området rundt Det indiske havet, og har publisert både bøker og artikler om emnet. Hun er også skjønnlitterær forfatter og har utgitt tre romaner og en essaysamling.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788245007190

EAN 9788245007190

Omtalt tid 1900-1914

Omtalt sted Norge Tanzania

Omtalt person Oscar Christian August Olsen

Språk Bokmål

Sider 216

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket