Avhandlingen gir en beskrivelse av vernet om ytringsfriheten i norsk rett. Forfatteren foretar tverrgående analyser av ytringsfrihetens forskjellige aspekter og besvarer praktisk viktige spørsmål om omfanget av journalisters kildevern, ytringsfriheten i kringkastingsmediene og på Internett, grensen mellom ytringsfrihet og rasediskriminering, blasfemi og pornografi, samt grensene for den kommersielle ytringsfriheten. Også spørsmål omkring forhåndssensur, informasjonsfriheten og grensen mellom ytringsfriheten og personvernet blir drøftet. Boken er primært skrevet for jurister. Har litteraturliste, doms-, lov- og stikkordregister.
Forlag Cappelen Damm akademisk
Utgivelsesår 2002